Jagten på klimaturister

Nyt stærkt samarbejde: Jagten går ind på klimaturister

En ny fælles og systematisk indsats for at få flere klima- og erhvervsturister til Vestjylland skydes i gang.

Bag det strategiske samarbejde står det internationale klimacenter, Klimatorium og Lemvig-Thyborøn Turistforening.

”Den kommende bygning for Klimatorium på Lemvig Havn bliver et vartegn, der skal trække gæster til.  Derudover vil fagfolk fra hele verden besøge vores område for at se og høre om vores klimaløsninger,” siger direktør, Lars Holmegaard, fra Klimatorium, der er et projekt under Coast to Coast Climate Challenge, hvor Region Midt, Lemvig Vand & Spildevand og Lemvig Kommune er hovedaktører.


Vi tilbyder en helt unik og lærerig oplevelse

Direktøren glæder sig over det nye samarbejde, hvor turistforeningen konkret skal markedsføre mulighederne for at besøge de dygtige vestjyske klima-virksomheder og sørge for, at oplevelsen fra booking, til overnatning, bespisning og guidede ture bliver så optimal som overhovedet mulig for gæsterne.

”Erhvervsturister fra Kina, New Zealand, Australien og mange flere lande har tidligere besøgt vores unikke område, hvor faglig viden står i kø for at blive formidlet for folk fra hele verden. Med det nye samarbejde med Klimatorium vil vi nu sætte turbo på indsatsen og løfte hele professionaliseringen på området yderligere,” siger turistchef, Kristian Hansen, fra Lemvig-Thyborøn Turistforening.

Turistforeningens medarbejdere er allerede i gang med at se på hvordan fagfolk fra udlandet kan booke alt fra rundvisninger, overnatning, bespisning og oplevelser samme sted.

Samtidig er der lagt op til at vores spændende klimahistorier skal ud over rampen i ind- og udland. Konferencer vil blive arrangeret og forsøgt trukket hertil.

Partnere vil nu gå i gang med en dialog med hoteller, overnatningssteder, spisesteder og oplevelsesudbydere – og dygtige lokale faglige virksomhedsfyrtårne – med henblik på at skrue konkrete pakkerejser sammen.

For at kommentere på indholdet, skal du være logget ind Log på


Også værd at læse


Januar 2020 update

Månedlig fakta om Klimatorium - januar 2020

Quadruple Helix

"Kva-Dråble-heliks" - ordet er svært at sige, og hvad er det lige det betyder?

december 2019 update

Månedlig fakta om Klimatorium-december udgaven