En succes. Det tyder alt på, at Børnenes Klimamøde fredag den 21.august ved Klimatorium i Lemvig bliver. Tæt på 4000 elever fra 71 skoler over hele landet er allerede tilmeldt, og endnu flere ventes med til arrangementet, der giver børn en faglig lærerig og spændende dag i klimaets tegn.

”Pas godt på vores jord. Jeg skal bruge den, når jeg bliver stor – der er ingen Plan B” er kendt blandt mange unge og kunne være slogan for Børnenes Klimamøde. Planen var oprindeligt at samle 500 skoleelever i det nyåbnede Klimatorium i Lemvig. På grund af Corona epidemien og forbud mod store forsamlinger er det arrangement aflyst.

Digitalt

I stedet holdes klimamødet virtuelt, hvor Klimatorium, skoler og elever mødes online på pc’er, pladder eller smartphones.

– Opslutningen til børnenes klimamøde fra skoler, lærer og elever er over al forventning. Det viser stor interesse for klimaet og for, hvordan vi sammen – på tværs af alder og uddannelse – finder løsninger på de mange opgaver, vi alle står over for, siger Lars Holmegaard, direktør for Klimatorium.

– Vi måtte droppe at samle 500 elever til klimamøde og fest i Lemvig. Nu mødes i stedet flere end 4000 børn digitalt. Det er stort og lover godt for arbejdet med klimaløsninger i fremtiden, føjer Lars Holmegaard til.

Dagsorden  

Emnerne er vejr og klima, vand og regnvand, bæredygtighed og miljøløsninger plus en række andre klimaemner.

Kendte personer og kloge hoveder veksler mellem faglig information og underholdning, der giver børnene stor viden og kendskab til miljø og klima.

Vært for dagen er Sofie Østergaard, kendt fra tv-programmer som Versus, MGP og Kreakampen. Hun lægger op til en debat, hvor journalist og vejr-vært Nina Bendixen og ekspert i klimatilpasning Carlo Sørensen gør alle klogere på, hvad klimaforandringerne egentlig er.

De unge klimadeltagere har set Liva vinde MGP, og eftersom hun der ”blandede” sig i klimadebatten med sin sang ”Ingen Plan B”, skal den selvfølgelig også serveres på klimamødet. Liva går live den 21. august i Lemvig.

Lemvig Kommune og Klimatorium har arrangeret det sådan, at fire klasser – maximalt 75 personer – fysisk følger klimamødet. Det baner vej for at børne kan gå rundt og vise, hvor klimaruten er på Lemvig Havn og hvor børn kan løse klimaquizzen rundt om i byen.

En sjov, men også tankevækkende afslutning på dagen, er med stand-up’eren Niels Forsberg. Han tager klimaforandringer og bæredygtighed under skæv, men kærlig behandling. Selv vil han gerne være et bedre menneske – men hvordan er det egentlig, man kan redde både planeten og sig selv?

en_GB