”Klima uden grænser” skal ikke skræmme hverken ung eller gammel. Udstillingen skal vise realistiske bud på den klimatiske udvikling, men samtidig afspejle og præsentere bud på, hvordan man via ændret adfærd og udvikling af nye processer og metoder kan imødegå alt for store og negative forandringer i sin hverdag og levevis.

Og så synes vi også godt, at man må få en sjov oplevelse. Så det første du møder på udstillingen, er symbolet på det fremtidige samarbejde om klimatilpasning i Region Midtjylland – Water Valley – altså ”vanddalen”. Gå du blot trygt og roligt ind i den regnfulde dal. Du vil opleve, at du på forunderlig vis kommer aldeles tørskoet igennem turen.

Lidt alvor og lidt viden byder ”Water Valley” også på. Her kan du se, hvordan vandet nærmest løber direkte igennem asfalten – den såkaldte ”permeable belægning”, som er en metode til bortskaffelse af store mængder regnvand fra vejene. Noget som du også senere på udstillingen (udendørs – nord og vest for bygningen) vil kunne opleve via din mobiltelefon.