blank

Erhvervsfyrtårn for vandteknologi – fase 2

Test og demo i Klimatorium Living Lab

Klimatorium Living Lab dækker hele Lemvig Kommune og fungerer som et levende laboratorium, der hjælper små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med at udvikle og teste innovative og bæredygtige teknologier. Vi tilbyder adgang til avancerede testfaciliteter, teknisk ekspertise og forretningsmæssig sparring, der understøtter virksomheder i deres udvikling og markedsføring af nye produkter og processer inden for vandteknologi og andre bæredygtige løsninger.

blank

I Klimatorium Living Lab skaber vi forbindelser mellem SMV’er, aktører fra erhvervslivet, forskningsmiljøet, det offentlige og civilsamfundet gennem den såkaldte Quadruple Helix-model. Vores team matcher SMV’er med relevante partnere og fremmer åben vidensdeling, så nye teknologier og bæredygtige løsninger kan udvikles, testes og bringes til markedet.

Lars Nørgård Holmegaard

Manager, Klimatorium

blank

Case:

Klimatorium Living Lab fungerer som en bro mellem SMV’ernes innovationsbehov og et stærkt netværk af videnspartnere og testfaciliteter. Vores mål er at forkorte vejen fra idé til marked, både nationalt og internationalt, og at styrke udviklingen af teknologier og løsninger på tværs af industrier. Ved at skabe stærke partnerskaber og sikre åben vidensdeling understøtter vi udviklingen af innovative og bæredygtige løsninger, som kan gavne både miljøet og virksomhedernes vækst.

Over de næste fire år vil Living Lab’et udvikle sig til et veletableret økosystem for vandinnovation. Her vil danske virksomheder få adgang til unikke ressourcer og testfaciliteter, mens udenlandske delegationer vil søge inspiration og samarbejde om fremtidens bæredygtige teknologier.

Hvad tilbyder vi?

Virksomheder, der deltager i Klimatorium Living Lab, får:

  • Adgang til testfaciliteter i realistiske miljøer.
  • Sparring fra eksperter og adgang til et netværk af partnere.
  • Mulighed for at teste og demonstrere nye teknologier i samarbejde med relevante interessenter.

Vi arbejder med en række banebrydende teknologier og løsninger inden for:

 

  • Vandforsyninger: Måling af spildevand, separatkloakering, biochar, og smartflow-teknologier.
  • Climate adaptation: Permeable veje, oversvømmelsesbeskyttelse og grundvandsstudier.
  • CO2-reduktion: Genanvendelse af plast, PtX-teknologier og pyrolyse.
  • Natur og Miljø: Reducering af makroplast i vandmiljøet, test af naturbaserede løsninger og oprensning af miljøfremmede stoffer.
blank
blank

Tryk på billedet for at gøre kortet større.

Test i realistiske omgivelser

MicroChange er en af de mange SMV’er, der tester nye teknologier af i Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi. Lige nu samarbejder de med forsyningsselskabet Lemvig Vand A/S Vand om at afprøve en innovativ teknologi til at opsamle fosfor fra spildevand med henblik på genanvendelse. Den lokale fiskeindustri udleder store mængder fosfor, særligt i Lemvig Kommune, hvilket udfordrer renseanlægget i Harboøre. MicroChange har udviklet en banebrydende filterteknologi, som nu testes på anlægget.

Hør mere om Klimatorium Living Lab

Kontakt projektleder Per Kristiansen
Tlf. 24635331
Email: pekr@lvs-as.dk

 

Inden deltagelse i projektet, starter vi altid med en indledende samtale, hvor vi afstemmer jeres ønsker og behov. Hvis vi ser mulighed for et samarbejde, hjælper vi jer med at udfylde et ansøgningsskema og får formalia på plads.

Projektet varer fra 2024-2026. Ansøgninger kan indsendes løbende, da vi optager nye deltagere gennem hele projektforløbet.

en_GB