National Climate Summit 2024

Find oplæg og debatter fra årets klimatopmøde

Se eller gense oplæg og diskussioner fra Det Nationale Klimatopmøde 2024 i Klimatorium, der den 21-22. august satte fokus på aktuelle udfordringer og løsninger, særligt med fokus på klimatilpasning.

Se videoer med AI-generede undertekster på dansk eller engelsk: Tryk på knappen CC i videoen.

Brand Name
Brand Name
Brand Name

Tusind tak for din deltagelse og engagement ved Det Nationale Klimatopmøde 2024. Vi er glade for, at du kunne være med til at bidrage til vigtige samtaler om klimaet.

Vi ser frem til at mødes igen næste år og fortsætte arbejdet med at finde løsninger på vores fælles klimaudfordringer. Indtil da, pas på dig selv, og fortsæt med at gøre en forskel!

På gensyn til næste år!

 

 

 

blank

This year's theme

Climate adaptation, how?

From words to action.

The year 2023 set new records both nationally and globally, surprising even the experts with its weather patterns. On January 1st, Denmark experienced its highest January temperature ever recorded at 12.6 degrees Celsius. It also became the wettest January on record, transitioning from the sunniest June with drought conditions to the wettest July. The ground is saturated, and the groundwater level is high. This became even more evident after the historic storm surge that hit the country on October 20th, with water levels measuring up to 216 cm. All these events underscore what we already know: there is an urgent need for action NOW!

On October 23rd, the national climate adaptation plan - Climate Adaptation Plan 1 - was presented in Thyborøn. The plan is intended to lay the groundwork for a more resilient Denmark, capable of taking stronger measures to protect our coasts, cities, homes, and infrastructure from the consequences of climate change. However, as we saw with the storm surge just 3 days prior, it's evident that we are facing significant challenges, requiring diverse perspectives to achieve the best protection.

At the climate summit, we focus on action. What does Climate Adaptation Plan 1 mean for our efforts, and what further steps do we need to take to work towards a climate-adapted Denmark? We acknowledge that climate adaptation is complex and costly. It is crucial to determine how the bills are distributed and how we ensure that the financing leads to effective results.

With a holistic approach, we integrate climate adaptation into nature and environmental considerations, CO2 reduction, agriculture, urban planning and citizen involvement. We will share knowledge and lift together - and turn challenges into opportunities in a long-term perspective for Denmark and for our future generations.

DAY 1

21. august 2024 // Professional top conference

Klimatilpasning hvordan? Fra ord til handling.

– er overskriften på årets Klimatopmøde, der som altid afholdes i Klimatorium i Lemvig, og er gratis, så alle kan være med i dialog mod handling.

Årets Klimatopmøde afholdes i 2 spor over to dage og er fyldt med spændende indlægsholdere, der binder bro mellem siloer og dykker ned i emner som systemisk forandring, menneskelig adfærd og kulturforståelse, samskabelse og selvfølgelig et bredt udpluk af konkrete løsninger indenfor klimatilpasning.

Note! We will update the program continuously 

SPOR 1 – Samskabelse & tackling af vilde problemer

SPOR 2 – Naturbaserede løsninger og fremtidssikret klimatilpasning

09:00-09:10 - Velkommen til Klimatopmødet 2024!

‘Klimatilpasning hvordan? Fra ord til handling’

Vanen tro byder Lemvigs borgmester samt Klimatoriums bestyrelsesformand og direktør velkommen til årets Klimatopmøde.

Erik Flyvholm, Borgmester – Lemvig

Bent Graversen, Udvalgsformand – Region midtjylland

Jørgen Nørby, Bestyrelsesformand – Klimatorium

09:10-09:50 - Keynote speak - ’Et Klimatilpasset Danmark – Hvordan?’

D. 23. oktober 2023 præsenterede regeringen Danmark’s første klimatilpasningsplan; ’Klimatilpasningsplan 1’. Der er fra politisk side fokus på klimatilpasning, men hvilke handlinger kan vi forvente?

I April afholdte KL Klima & Miljø Topmøde under overskriften ’Natur og Klima i samspil’, hvor politiske tiltag blev diskuteret. Lars Kaalund, KL, vil bringe de primære anbefalinger videre, klar til at fortsætte dialogen mod handling under årets Klimatopmøde.

Lars Kaalund, KL

09:50-10:50 - Hvordan tackler vi de vilde problemer?

2023 var året hvor vi virkelig mærkede klimaforandringerne. Vi ved, at vi ser ind i en fremtid med mere vand; ekstrem nedbør, stigende grundvand og mere kraftige storme med risiko for oversvømmelser.

Danmark er kendt for sine kompetencer indenfor vandsektoren, hvordan bruger vi denne viden og agerer med rettidig omhu, hvor Danmark står som foregangsland hvad angår klimatilpasning?

Hvordan tilpasses lovgivningen til de udfordringer vi står overfor og hvordan sikrer vi at vi tænker langsigtet og foretager sektorkoblinger, når vi implementerer løsninger?

Lars Kaalund, KL

Astrid Nørgaard Friis, Grundfos

Erik Flyvholm, Borgmester Lemvig Kommune

Karsten Arnbjerg-Nielsen, DMI

Stine D. Arensbach, Rethink

10:50-11:20 - Biobreak

Stræk kroppen, træk vejret dybt og tilfør ny ilt til musklerne mens du vender dine reflektioner med de øvrige deltagere.

11:20-12:00 - Klimahandlingsplaner – hvordan?

Vi står overfor mange vilde problemer og et samfund under ekstremt pres. Det har lykkes Danmarks 98 kommuner alle at udarbejde klimahandlingsplaner indenfor hhv. Klimatilpasning og Klimaforebyggelse, som lever op til Parisaftalen. Hør om nogle af de løsninger der er blevet udarbejdet på baggrund af DK2020 samarbejdet.

Mia Rix, Randers Kommune

Søren Brandt, Herning Kommune

Steen Ravn Christensen, Syddjurs Kommune

11:20-12:00 - Planlægningsløsninger med trivsel i fokus (engelsk)

Den måde vi i dag tilgår byplanlægning skaber langsigtede udfordringer for byer på tværs af landegrænser. Vi skal ændre vores tilgang til at være mere radikal med økobalance i fokus. Der skal tages udgangspunkt i regenerative principper, trivsel og doughnut økonomi som også tager hånd om stigende ulighed og uretfærdighed.  

Anna Brigitte Deeg, UCCRN

12:00-12:40 - Er der nok handling bag planerne?

Selvom klimatilpasnings-planerne er støbt kniber det flere steder med handling. I denne dialog dykker vi ned i de udfordringer kommunerne støder på og hvordan klimatilpasning kan få et ekstra skub.

Mia Rix, Randers Kommune

Søren Brandt, Herning Kommune

Steen Ravn Christensen, Syddjurs Kommune

12:00-12:40 - Blågrønne løsninger set ud fra den økonomiske vinkel

Nature Based Solutions (NBS) er et af de helt store buzz-words indenfor klimatilpasning, men batter det også noget? Hør om eksempler på blå grønne løsninger fra New York City og den økonomiske vinkel herpå.

Marianne Skov, Rambøll

12:40-13:20 - Frokost

Nyd en lækker klimavenlig frokost og god tid til at networke med de øvrige konferencedeltagere samt nyde de smukke naturskønne omgivelser Lemvig byder på.

13:20-14:00 - Grøn omstilling fra ledelsesniveau

Klimahandling I kommunerne samt erhvervslivet kræver opbakning fra ledelsesniveau. Hvilken betydning har ledelse og hvordan får vi sat skub I den grønne omstilling fra ledelsesniveau? Handler vi ud fra vækst og økonomi eller trivsel og bæredygtigt samfund? Bæredygtig forandring.

Eva Sørensen, RUC

13:20-14:00 - En fremtidssikret infrastruktur – hvordan?

Vores infrastruktur er under pres. Vores rørføring er ikke bygget til at håndtere de store mængder vand vi ser allerede i dag og som vi ved kun bliver værre i fremtiden. Hvordan ser en ny fremtidssikret infrastruktur ud? Kræves der reguleringer i måden vi håndterer regnvand på i dag og kan vi vende udfordringen til nye muligheder?

Ole Fryd, Københavns Universitet

14:00-14:40 - Klimatilpasning set ud fra hydroekstremer

Det er ikke kun en fremtid med mere vand vi kigger ind i, tørke ser også ud til at optræde hyppigere. Hvordan skaber vi byrum og landskaber der er robuste overfor begge hydro-ekstremer? Langsom Hydrologi og Lodret LAR giver måske nogle af svarene.

Marina Bergen, KU

14:00-14:40 - Natur Baseret Løsninger på Europæisk plan

EU Horizon projektet NBRACER arbejder med klimatilpasning indenfor Nature Based Solutions. Hør om de overvejelser og processen til omstilling af vores vandinfrastruktur.

Charlotte Rosenkilde, Klimatorium

Martin Lehmann, Aalborg Universitet

14:40-15:20 - Langsigtet planlægning: DAPP (ENGELSK)

Klimaændringer sker og vil ske men de er forbundet med stor usikkerhed. Dette er nødvendigt at tage højde for samtidig at det er vigtigt at se langsigtet. Dette er netop hvad værktøjet DAPP (Dynamic Adaptive Policy Pathways) forholder sig til.

Rick Kool, PhD NIRAS

14:40-15:20 - Hvordan tegner vi en lys fremtid for kystsamfund og natur?

Der er steder, hvor det næppe eller slet ikke giver mening eller er muligt at bo i fremtiden: Steder, der langsomt drukner, og huse på kanten af klinter og klitter, der skal flyttes. Vi oplever det i England, i Indonesien og på Tonga – og egentlig har det jo også været en del af vores virkelighed i Danmark gennem århundreder dér, hvor kystlandskaberne drastisk ændrer sig.

Hvorfor er det så svært at tale om? Hvorfor er det så svært at erkende realiteterne i et klima, der hastigt forandrer sig og lægger pres på samfund og natur? Det giver ikke mening at placere ansvar for allerede trufne dumme beslutninger om at bygge ud i oversvømmelsestruede områder, men vi har alle et ansvar for at gøre op med denne praksis.

Samtidig skal vi finde løsninger, på kort og lang sigt, der minimerer risikoen fra stormfloder, ekstremnedbør og grundvand, og den snigende og stigende oversvømmelsesfare fra et øget havniveau. Her kommer vores kystsamfund til at skulle gennemgå en transformation, hvor vi enten flyder, flytter eller gemmer os for faren bag høje mure og diger. Vi skal finde plads til naturen og finde vores plads i naturen, så både klimakrisen og biodiversitetskrisen bliver håndteret.

Carlo Sass Sørensen, Kystdirektoratet

15:20-15:40 - Biobreak

Stræk kroppen, træk vejret dybt og tilfør ny ilt til musklerne mens du vender dine reflektioner med de øvrige deltagere.

15:40-16:20 - Vilde Problemer – når vi at handle I tide?

Det er komplekse problemstillinger, vi står overfor. Samtidig lever vi i et evigt accelererende samfund, som stiller krav til, at vi kan løse stadig mere komplekse problemer – hurtigere.

Hvordan træner vi vores problemløsningsmuskel, hvor vi tænker alle kompleksiteter sammen og evner at angribe de svære udfordringer i partnerskaber med andre?

Stine Arensbach har forsket i vilde problemer og arbejder til dagligt med, hvordan vi konkret griber om de komplekse udfordringer. Hun leverer et energifyldt oplæg om de mere praktiske greb til at gå i gang med de vilde problemer, hvor der også er mulighed for spørgsmål og dialog.

Stine D. Arensbach, Rethink Advisory

15:40-16:20 - Klimatilpasning i et langsigtet perspektiv

Det står klart at vi skal tilpasse os klimaet, men hvordan lykkes vi og hvordan sikrer vi det langsigtede perspektiv hvor vi har alle med? Lyt med når et panel af eksperter dykker ned i dette emne.

Carlo Sass Sørensen, Kystdirektoratet

Marianne Skov, Rambøll

Ole Fryd, Københavns Universitet

Martin Lehmann, Aalborg universitet

16:20-17:00 - Hvordan undgår vi lappeløsninger?

Mange kommuner blev udfordret af højtstående grundvand I 2023. Et problem der blev meget synligt for særligt boligejere som ønsker handling NU og vil gøre alt hvad de kan, for at deres huse ikke bliver usælgelige.

Syddjurs Kommune giver pitch på deres udfordringer med højtstående grundvand og vigtigheden i at have borgerne med. Men problemerne kommer ikke alene, vi får også et indblik ind i bekymringer for et stigende problem hvad angår erosion grundet vandmættet jord.

Stine Arensbach og Rick Kool giver deres bud på hvordan og hvad vi kan gøre for at undgå lappeløsninger som kun holder på kort sigt. Vi er nødt til at tænke anderledes når vi investerer I fremtidens samfund. Klimatilpasning skal ikke kun være en selvstændig disciplin, men merværdien ved alle vores investeringer.

Steen Ravn Christensen, Syddjurs Kommune

Stine D. Arensbach, Rethink Advisory

Rick Kool, NIRAS

16:20-17:00 - Vand - Fra problem til ressource

Vand ses ofte som et problem, men vand er en af de vigtigste og mest værdifulde ressourcer vi har – i byer såvel som i det åbne land. Vær med i en dialog om hvordan vi forholder os til vand som en ressource i fremtiden.

Claus Helix-Nielsen, DTU

Lars Holmegaard, Klimatorium

Carlo Sass Sørensen, Kystdirektoratet

Karsten Arnbjerg Nielsen, DMI

Karsten Filsø, Holstebro Kommune

17:00-17:20 - Vores løsninger er de unges fremtid

Parallelt med Klimatorium’s Nationale Klimatopmøde arbejder unge med deres fremtidsdrømme. De løsninger der udvikles i dag er den fremtid de unge ser ind i, derfor skal de unge motiveres og aktiveres til at være med til at dele deres drømme. Hør de unge fra gymnasiale uddannelser pitche deres tanker om en klimatilpasset fremtid.

17:20-17:30 - Tak for i dag

Afslutning for dag 1 og på gensyn i morgen!

19:00 - NETVÆRKSMIDDAG (EGEN BETALING og tilmelding)

Afslut en spændende dag med den populære netværksmiddag i godt selskab. Kryds netværksmiddag af, når du tilmelder dig klimatopmødet, hvis du ønsker at reservere en plads.

DAY 2

22. august 2024 // Professional top conference

Dag 2 vil byde på et keynote speak og en efterfølgende debat og tre oplægsrunder.

På klimatopmødets anden dag ser vi både tilbage og fremad. Vi skal undersøge hvorfor vi som mennesker handler som vi gør og hvordan vi kan blive bedre til at arbejde med og lære af vores menneskelige adfærd. Vi skal høre om hvordan vi sammen løser de udfordringer vi står overfor på en måde der giver værdi på tværs af sektorer og på tværs af landegrænser. Vi skal se på hvordan borgernes trivsel og ikke mindst økosystemet får en meget mere central rolle når vi arbejder på løsninger og herunder løsninger med langsigtet perspektiv.

Note! Programmet vil løbende blive opdateret her på siden. 

SPOR 1 – Lovgivning og vigtigheden af politisk opbakning og ejerskab på tværs

SPOR 2 – Brugen af data, helhedstænkning og inddragelse af borgerne

08:30-08:50 - Velkommen tilbage

Et tilbageblik på de primære anbefalinger fra konferencens første dag koblet med seneste viden fra IPCC. Er vi på rette spor hvis vi handler som ønsket? Hør Sebastian Mernilds tanker herom.

Sebastian Mernild, SDU Climate Cluster

08:50-09:40 - Keynote: Klimatilpasning og Danmark’s rolle på internationalt plan (engelsk)

Klimatilpasning er ikke kun højt på dagsordenen i Danmark. Vi skal en tur til Afrika, nærmere betegnet Ghana, hvor klimaforandringerne mærkes helt anderledes og med ekstreme konsekvenser men trods denne forskel kan vi finde løsningerne sammen. Med Danmark’s ønske om at være forgangsnation indenfor klimahandling, skal vi have øjnene spærret op for hvad der sker udenfor Danmark’s grænser. Her er Afrika særlig interessant.

Hør om hvilke udfordringer Afrika står overfor hvad angår klimatilpasning og hvordan dansk erhvervsliv kan spille en rolle.

Dr. John Kingsley Krugu, Executive Director of the Environmental Protection Agency of Ghana

09:40-10:20 - Kilmatilpasning med trivsel og resiliens i højsædet

De beslutninger vi træffer i dag, er med til at fortælle den historie vi vil se tilbage på langt ud i fremtiden. Vi som mennesker er eksperter i at tilpasse os og planeten skal nok overleve, men hvordan hjælper vi hinanden med at skabe en fælles fremtid hvor trivsel og sundhed er i højsædet?

Oversvømmelser er blevet en stadigt større del af hverdagen i Danmark, og klimaforandringer vil uden tvivl få en øget indvirkning på vores daglige liv. For at tackle dette, er det nødvendigt at forstå klimaforandringer og oversvømmelser fra et socialt perspektiv.

Vi skal dykke ned I hvordan en antropologisk tilgang kan fremme denne forståelse.

Hvordan understøtter vi fællesskabsorienterede tilgange til klimatilpasning?

Andreas Lyse Brandt, antropolog Kystdirektoratet

09:40-10:20 - Vandets kulturhistorie – hvordan genskabes forbindelsen til vand?

Hvordan har vi udviklet os med vandet. Hvornår mistede vi som samfund forståelsen for vandets betydning for mennesket og hvordan genskaber vi denne forbindelse?

Vand giver liv, men vandet kan også true livet på livet. For lidt eller for meget vand er en alvorlig udfordring for os, og derfor tyr vi til gode tekniske løsninger.

Vi bør også turde tale om de værdier, der præger vores tilgang til livet og til vandet. Med indspil fra historie, filosofi, politik og religion bliver vi udfordret til at overveje vores tilgang til emnet på en ny måde.

Ole Rasmussen, Lemvig Provsti

10:20-11:00 - Biobreak

Stræk kroppen, træk vejret dybt og tilfør ny ilt til musklerne mens du vender dine reflektioner med de øvrige deltagere.

11:00-11:45 - Keynote: Politisk tilbageblik på klimatilpasning og klimahandling

Forhenværende minister, Martin Lidegaard, i dag politisk leder for Radikale Venstre vil give et tilbageblik på klimahandling i politisk perspektiv og en indflyvning til hvordan politisk handling vil hjælpe os til at sikre et trygt og sikkert Danmark for vores kommende generationer.

Martin Lidegaard var I 2008 med til at stifte Danmark’s uafhængige grønne tænketank, CONCITO. Derudover har Martin besiddet en lang række af forskellige politiske poster, blandt andet klima-, energi- og fødevareordfører, for ikke at nævne forsvars- og udenrigsordfører. Martin kan uden tvivl give os et nuanceret billede på politisk handling set fra forskellige perspektiver, både I tilbageblik men ikke mindst fremadrettet.

Martin Lidegaard, Radikale Venstre

11:45-12.00 - Dialog med Martin Lidegaard, Dr. John Kingsley og Eric Asuman

Martin Lidegaard vil sammen med John Kingsley og Eric Asuman fra Ghana indgå i dialog omkring hvordan Danmark kan spille en vigtig rolle for lande i Afrika hvad angår grøn omstilling og klimatilpasning. Hvordan kan dansk viden og teknologi hjælpe Ghana med at leve op til verdensmål så som nr. 6 ‘Rent vand og sanitet’, nr. 3 ‘Sundhed og trivsel’ samt nr. 17. ‘Partnerskab for handling’

Martin Lidegaard, Radikale Venstre

Dr. John Kingsley Kurugu, Executive Director of the Environmental Protection Agency of Ghana

Eric Asuman – Ghana Meteorological Institute

12:00-12:40 - Hvordan skabes ejerskab på tværs?

I 2017 gik 74 byer fra hele verden sammen i det der er kendt under navnet ‘C40’. På baggrund af dette blev ’DK2020’ etableret med støtte fra Realdania og næste skridt er nu ’Life ACT’.

Hvad er den primære læring fra dette forløb og hvordan skabes ejerskab på tværs? Hvordan arbejder vi strategisk langsigtet og hvordan kan vi klimatilpasse reaktivt frem for proaktivt?

Lisa Gerschefski, Region Midtjylland

12:00-12:40 - Danmark – Et grønt foregangsland

DMI’s Klimaatlas konverterer store mængder klimadata til klimainformation som understøtter klimatilpasning i Danmark. Klimaatlas er et eksempel på det som man kalder en ”climate service” og der findes eksempler fra flere andre lande. Dog har Klimaatlas opnået en usædvanligt høj udbredelse og påvirkning af klimatilpasning i Danmark, hvor mere end 90% af kommunerne bruger det som en del af deres klimahandlingsplan.

En stor del af successen skyldes den høje grad af digitalisering i den offentligt sektor, sammen med initiativer som DK-2020, men kan successen gentages i andre land f.eks. i den globale syd? Hør om hvorfor Klimaatlas er lykkedes i Danmark, DMI’s erfaring med at implementere et Klimaatlas i en helt anden sammenhæng i Ghana, og hvordan vi alle sammen kan bliver bedre til at udnytte de store mængde klimadata som der findes i dag.

Mark Payne, DMI

12:40-13:20 - Frokost

Nyd en lækker klimavenlig frokost og god tid til at møde de øvrige konferencedeltagere samt nyde de smukke naturskønne omgivelser ved vandet i Lemvig.

Pausen byder også på en rigtig god mulighed for at indgå I dialog med ungdommen som er blevet klædt på til at skabe dialog på tværs af generationer.

13:20-14:00 - Er tilkendegivelse for handling ensbetydende med handling?

Det er rigtig positivt at vi får formuleret planer og tilkendegiver interesse for handling, men er dette også ensbetydende med at vi handler? Hør Laila Killegaard fortælle om sine erfaringer med kommunal planlægning og klimatilpasning.

Laila Kildesgaard, Steder Skaber Folk

13:20-14:00 - Varslingssystemer og deres rolle i fremtiden

Varslingssystemer er et vigtigt værktøj indenfor klimatilpasning. I 2023 blev DMI tildelt rollen at udarbejde et varslingssystem for oversvømmelser. Dette varslingssystem ventes endeligt færdigt i 2026.

Havde det ikke været for dette varslingssystem havde vi måske stået endnu værre under stormfloden 2023. Hør mere om hvor langt vi er med varslingssystemet og hvad vi kan forvente i fremtiden.

Gunnar Wedell Van Der Leeden, DMI

14:00-14:40 - Et klimatilpasset landbrug

Landbruget står ofte malet som en stor klimasynder; kvæg der udleder metan, pesticider der forurener, dyrkning af lavbundsjorde, stor skævvridning af dyrkelse af dyrefoder vs. føde til mennesker. Men hvad er det for en klimatilpasset fremtid landbruget arbejder hen imod? Og hvordan kan vi udvikle løsninger sammen?

Tom Heron, SEGES

Jørgen Eivind Olesen, Aarhus Universitet

14:00-14:40 - Klimatilpasning - gør kagen større

Succesfuld klimatilpasning undgår at skabe nye problemer men i stedet tager hånd om flere samtidig. Blandt andet sundhed og trivsel for ikke at tale om biodiversitet. Hvordan gør vi kagen større? Hvordan kan vi klimatilpasse og samtidig styrke biodiversitet og grønne områder? Hvor batter det at gribe ind og hvad skal vi have særligt fokus på?

Helga Grønnegaard, Urland

14:40-15:00 - Vores løsninger er de unges fremtid

Parallelt med Klimatorium’s Nationale Klimatopmøde arbejder unge med deres fremtidsdrømme. De løsninger der udvikles i dag, er den fremtid de unge ser ind i, derfor skal de unge motiveres og aktiveres til at være med til at dele deres drømme. Hør unge fra videregående uddannelser pitche deres tanker om en klimatilpasset fremtid.

15:00 - Tak for i år!

Det Nationale Klimatopmøde for 2024 afsluttes! Tak for deltagelse!

Moderatorer

blank

Ida Ebbensgaard

Klimaformidler

blank

Nina Bendixen

Klimaformidler

Keynote Speakers

blank

Martin Lidegaard

Radikale Venstre

blank

Lars Kaalund

Kommunernes Landsforening

blank

Dr. John Kingsley Krugu

Ghana

Oplægsholdere

blank

Mark Payne

DMI

blank

Sebastian Mernild

SDU Climate Cluster

blank

Stine D. Arensbach

Rethink

blank

Karsten Arnbjerg-Nielsen

DMI

blank

Astrid Nørgaard friis

Grundfos

blank

Carlo Sass Sørensen

Kystdirektoratet

blank

Claus Hélix-Nielsen

DTU

blank

Erik Flyvholm

Lemvig Kommune

blank

Jørgen Nørby

Klimatorium

blank

Marina Bergen

Københavns Universitet

blank

Mia Rix

Randers Kommune

blank

Søren Brandt

Herning Kommune

blank

Dennis DeBannic

Nyborg Kommune

blank

Eva Sørensen

Roskilde Universitet

blank

Bent Graversen

Region Midtjylland

blank

Rick Kool

NIRAS

blank

Steen Ravn Christensen

Syddjurs Kommune

blank

Sirkku Juhola

UCCRN

blank

Marianne Skov

Ramboll

blank

Ole Fryd

Københavns Universitet

blank

Charlotte Rosenkilde Sørensen

Klimatorium

blank

Martin Lehmann

Aalborg Universitet

blank

Lars Holmegaard

Klimatorium/Lemvig Vand

blank

Karsten Filsø

Holstebro Kommune

blank

Andreas Lyse Brandt

Coastal

blank

Lisa Gerschefski

Region Midtjylland

blank

Laila Kildesgaard

Steder Skaber Folk

blank

Tom Heron

SEGES Innovation

blank

Jørgen Eivind Olesen 

Aarhus Universitet

blank

Ole Rasmussen

Lemvig Provsti

blank

Gunnar Wedell van der Leeden

DMI

blank

Helga Grønnegaard

Urland

Læs om no-show gebyr

Der er et no-show-gebyr på 250 kr. for konferencen, hvis du som tilmeldt, alligevel ikke deltager og samtidig ikke har afmeldt dig inden den 12. august.

Dette tiltag er for at undgå madspild og sikre, at din plads kan gives til en anden, hvis du ikke kan deltage.

Vi takker for din forståelse og samarbejde!

Praktisk information

Netværksmiddag d. 21. august

Vi byder igen velkommen til Det Nationale Klimatopmødes populære netværksmiddag. I år er der plads til 150 spisende gæster. Tilmelding er først til mølle.

Parking

There are charging stations at Klimatorium, and a number of other Parking spots around here.

Directions from train station to Klimatorium

See route

Your Stay

See overview of hotels

Experience and see

Experience the area

Ekstra events

Muligheder dagen før Klimatopmødet

// 20. august

Klimatorium Living Lab Bustur og Seminar

See detaljer

Bustur i Klimatoriums Living Lab – Oplev den grønne omstilling i praksis
KL. 12.30: Klimatopmødets deltagere har mulighed for at komme med på en bustur rundt i Klimatoriums Living Lab – og opleve den grønne omstilling i praksis. Busturen er gratis og der er afgang kl. 12.30 fra Klimatorium den 20. august.

SEMINAR V. ATV / YOUNG WATER PROFESSIONALS
Spændende seminar under temaet “Vand til industrien, PtX og borgerne -bæredygtigt og demokratisk?”. I Klimatorium kl. 16.00 – 18.00.

Oplev stemningen

See pictures from previous National Climate Summits

The National Climate Summit is an annual recurring event and always includes a wide range of professional presentations from experts with the latest knowledge and good real-life examples. At the climate summit, you will also participate in professional discussions and be able to contribute your recommendations.

Læs om no-show gebyr

Der er et no-show-gebyr på 250 kr. for konferencen, hvis du som tilmeldt, alligevel ikke deltager og samtidig ikke har afmeldt dig inden den 12. august.

Dette tiltag er for at undgå madspild og sikre, at din plads kan gives til en anden, hvis du ikke kan deltage.

Vi takker for din forståelse og samarbejde!

National Climate Summit 2024
21-22. august 2024 - Klimatorium, Lemvig
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Der er ikke flere pladser til Netværksmiddag d. 21. august kl. 19.00 (Egenbetaling: 500 kr.), vil du skrives op på venteliste?

Fortæl os mere om dig

Faglig baggrund
Geografi

Ved tilmelding til Det Nationale Klimatopmøde 2024 giver jeg samtidig samtykke til, at Klimatorium må benytte min e-mail til at sende mig nyheder og information om det kommende Nationale Klimatopmøde. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.
LIVE STREAMING - Det Nationale Klimatopmøde 2024
21-22. august 2024 - Klimatorium, Lemvig
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Fortæl os mere om dig

Faglig baggrund
Geografi

Ved tilmelding til Det Nationale Klimatopmøde 2024 giver jeg samtidig samtykke til, at Klimatorium må benytte min e-mail til at sende mig nyheder og information om det kommende Nationale Klimatopmøde. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.
en_GB