Klimastafet

Klimaanbefalinger 2022

 

Klimastafetten 2021

KLIMAstafetten blev igangsat i 2020 ved Klimatoriums’ Nationale Klimatopmøde og føres videre hvert år.

 

HVAD er Klimastafetten?

Klimastafetten sikrer, at får delt de vigtigste konklusioner og anbefalinger fra Danmarks førende klima-konferencer både regionalt og nationalt. Vi skal handle sammen og ikke hver for sig, når det drejer sig om klimaet. Det er Klimastafettens ypperste formål.

“Klimastafetten sikre at klimadialogen føres videre og opfordre til mere handling og mindre snak.”

Med den årlige klimastafet får vi hvert år en opsamling af klima-anbefalinger fra klima begivenheder landet over. Så om 10,20 eller 50 år kan vi se tilbage på, hvilke klimaudfordringer Danmark var optaget af, og hvilke handlinger der blev foretaget. Hvert år bliver Klimastafettens anbefalinger offentliggjort her på hjemmesiden og overdraget til Christiansborg.

Klimastafetten blev introduceret første gang i 2020, men på grund af COVID-19 kom stafetten desværre ikke i mål. 2021 var derfor det første år, hvor stafetten kom rundt til de største klimakonferencer i landet.

HVORDAN fungerer Klimastafetten?

Klimastafetten starter altid på Det Nationale Klimatopmøde ved Klimatorium i Lemvig, som også er tovholder på opsamlingen i Klimastafet-hæftet.

Det Nationale Klimatopmøde i Klimatorium sender stafetten med anbefalinger videre til næste klimaevent i en ny region, og når stafetten er blevet suppleret ved klimakonferencer i alle fem regioner, samler Klimatorium anbefalingerne i et hæfte, som overdrages til Christiansborg.

HVEM deltager i Klimastafetten?

Klimatorium er tovholder og står for at samle op på Klimastafetten hvert år. Derudover tilstræbes det at ét klimaevent fra hvert af landets 5 regioner også bidrager.

“Vi løfter i fællesskab. Gennem inddragelse, ejerskab & politisk handling skabes de rette resultater”.

HVORDAN ser Klimastafetten ud?

Klimastafetten består af en papyrus-rulle, som gives videre fra modtager til modtager. Papyrus-rullen har de senest opdaterede anbefalinger printet i punkt-form, så de er lette at tilgå og referere til ved den konference, der modtager stafetten.

Når stafetten har været landet rundt, bliver anbefalinger og konklusioner samlet i ét samlet dokument hvert år – nemlig Klimastafetten.

BadgesNew

Stafet-ruten 2021

Hent Klimastafetten HER
  • Region Midtjylland: Klimatorium’s Nationale Klimatopmøde
  • Region Syddanmark: Klimafolkemødet
  • Region Sjælland: Madens Folkemøde
  • Region Hovedstaden: Klimatilpasning på tværs
  • Region Nordjylland: Klima Rebild
  • Stafetten overdrages til ministeriet
blank

Stafet-ruten 2020

  • 19.08.2020: Klimatopmøde i Lemvig, Klimatorium & Region Midtjylland – LÆS MERE- DOWNLOAD DOKUMENT
  • 03.09.2020 – 05.09.2020: Klimafolkemøde i Middelfart, Middelfart Kommune & Region Syddanmark
  • 12.09.2020 – 22.11.2020: Klima Rebild, Rebild Kommune i Region Nordjylland
blank
blank

blank

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank