Klimastafet

blank

Klimaanbefalinger 2022

 

Klimastafetten 2021

KLIMAstafetten blev igangsat i 2020 ved Klimatoriums’ Nationale Klimatopmøde og føres videre hvert år.

 

HVAD er Klimastafetten?

Klimastafetten sikrer, at får delt de vigtigste konklusioner og anbefalinger fra Danmarks førende klima-konferencer både regionalt og nationalt. Vi skal handle sammen og ikke hver for sig, når det drejer sig om klimaet. Det er Klimastafettens ypperste formål.

“Klimastafetten sikre at klimadialogen føres videre og opfordre til mere handling og mindre snak.”

Med den årlige klimastafet får vi hvert år en opsamling af klima-anbefalinger fra klima begivenheder landet over. Så om 10,20 eller 50 år kan vi se tilbage på, hvilke klimaudfordringer Danmark var optaget af, og hvilke handlinger der blev foretaget. Hvert år bliver Klimastafettens anbefalinger offentliggjort her på hjemmesiden og overdraget til Christiansborg.

Klimastafetten blev introduceret første gang i 2020, men på grund af COVID-19 kom stafetten desværre ikke i mål. 2021 var derfor det første år, hvor stafetten kom rundt til de største klimakonferencer i landet.

HVORDAN fungerer Klimastafetten?

Klimastafetten starter altid på Det Nationale Klimatopmøde ved Klimatorium i Lemvig, som også er tovholder på opsamlingen i Klimastafet-hæftet.

Det Nationale Klimatopmøde i Klimatorium sender stafetten med anbefalinger videre til næste klimaevent i en ny region, og når stafetten er blevet suppleret ved klimakonferencer i alle fem regioner, samler Klimatorium anbefalingerne i et hæfte, som overdrages til Christiansborg.

HVEM deltager i Klimastafetten?

Klimatorium er tovholder og står for at samle op på Klimastafetten hvert år. Derudover tilstræbes det at ét klimaevent fra hvert af landets 5 regioner også bidrager.

“Vi løfter i fællesskab. Gennem inddragelse, ejerskab & politisk handling skabes de rette resultater”.

HVORDAN ser Klimastafetten ud?

Klimastafetten består af en papyrus-rulle, som gives videre fra modtager til modtager. Papyrus-rullen har de senest opdaterede anbefalinger printet i punkt-form, så de er lette at tilgå og referere til ved den konference, der modtager stafetten.

Når stafetten har været landet rundt, bliver anbefalinger og konklusioner samlet i ét samlet dokument hvert år – nemlig Klimastafetten.

BadgesNew

Stafet-ruten 2021

Hent Klimastafetten HER
  • Region Midtjylland: Klimatorium’s Nationaleblank Klimatopmøde
  • Region Syddanmark: Klimafolkemødet
  • Region Sjælland: Madens Folkemøde
  • Region Hovedstaden: Klimatilpasning på tværs
  • Region Nordjylland: Klima Rebild
  • Stafetten overdrages til ministeriet
blank

Stafet-ruten 2020

  • 19.08.2020: Klimatopmøde i Lemvig, Klimatorium & Region Midtjylland – LÆS MERE- DOWNLOAD DOKUMENT
  • 03.09.2020 – 05.09.2020: Klimafolkemøde i Middelfart, Middelfart Kommune & Region Syddanmark
  • 12.09.2020 – 22.11.2020: Klima Rebild, Rebild Kommune i Region Nordjylland
blank
blank

blank

da_DK