Vand og klima har et globalt marked på 3000 mia. kr. og Danmark står overfor et kæmpe eksporteventyr, såfremt markedet gribes korrekt an. Klimatorium vil gennem tværfagligt samarbejde, baseret på Quadruple Helix tankegangen, udvikle innovative klimaløsninger national såvel som internationalt.

Der er allerede etableret samarbejde med New Zealand og mange andre lande viser også stor interesse.

Klimatorium’s medlemmer består af en lang række klimainnovative virksomheder samt andre relevante virksomheder, som tilsammen skaber et frugtbart erhvervsmiljø indenfor klima, vand, energi og cirkulær økonomi. Miljøet giver mulighed for at virksomhederne kan samarbejde med forskning og uddannelse på bedst mulige måde. 

Klimatorium er et tiltrækningsplaster for erhvervs- og klimaturister. Bygningen er åben for erhverv såvel som offentlighed og gør det derfor muligt at opleve klimaet på tæt hold, gennem de mange løbende udstillinger, som formidles af de deltagende virksomheder. Klimatorium arbejder også tæt sammen med Geopark Vestjylland, som er en af hovedaktørerne bag formidlingsarbejdet.

blank

FORSKNING & UDDANNELSE

blank

Forskning

Klimatorium vil være en søjle for forskning og uddannelse indenfor klimaudfordringer vedrørende vand. Formålet med Lemvig Klimatorium’s forskningsprojekter er at finde specifikke løsninger på klimaudfordringer. Forskningsprojekternes resultater omsættes til produkter gennem Klimatorium’s netværk af virksomheder, hvilket derfor resulterer i nye arbejdspladser samt formidling af viden.
Klimatorium sætter stor værdi i forskningsprojekter, da forskning er altafgørende for, hvor succesfuldt vi tackler klimaændringer og fremtidens klimaudfordringer.

På nuværende tidspunkt er to spændende PhD projekter igang under Klimatorium:

  • Optimering af filterskyl” VUDP.  Optimering af filterskyl ved hjælp af geofysik. Et samarbejde med Via University College og Aarhus Universitet.
  • Strategisk brug af satellitdata” VUDP. Strategisk monitorering af ledninger med satellitdata . Et samarbejde med Via University College og Rambøll.

 

Studie

Mange af Danmarks mindre byer er udfordret, da deres unge flytter til storbyerne for at studere. Det er svært at tiltrække kompetent arbejdskraft med høj faglighed. Dette vil Klimatorium gøre noget ved. Derfor er et samarbejde med VIA University igangsat.
Klimatorium huser en minicampus for forskning og ingeniørstudier som en del af VIA University. Dette åbner op for muligheden for at unge fra vestjylland kan studere fra hjemmet og medvirker til at vestkysten bibeholder vigtig arbejdskraft. Et meget centralt omdrejningspunkt inden for klima, vand, energi, miljø samt cirkulær økonomi.

Hos Klimatorium kan vi hjælpe dig med at finde den rette forskningspartner eller sammen med dig se på muligheden for at skrive en PhD indenfor klima og sætte dig i dialog med de rette virksomheder.

     

    Skolesamarbejde

    Klimatorium gør meget ud af at inddrage gymnasier og handelsskoler samt lokale folkeskoler. De unge udgør en fundamental rolle for fremtidens klima og det er derfor utrolig vigtigt at engagere og informere dem omkring, hvad der sker og hvordan de kan være med til at gøre en forskel.
    Klimatorium’s samarbejde med de studerende skaber derfor det perfekte samspil imellem forskning og læringsmiljø. Samarbejdet er baseret på dybdegående research og tæt samarbejde med det velansete koncept ‘MAD’ (Make A Difference) fra New Zealand. MAD arbejder med de unge og skaber et fantastisk samspil mellem forskning og læringsmiljø.

     

       

      da_DK