Samarbejde, produktudvikling og synliggørelse af bæredygtige regnvandsløsninger er de vigtigste argumenter hos IBF Beton for at blive nyt medlem af Klimatorium, Danmarks internationale Klimacenter.

IBF Beton har hovedkontor i Ikast og er med sine næsten 1200 medarbejdere og flere end 25 afdelinger over hele landet eksperter i betonløsninger.

Især flisebelægninger og underlag, hvor regnvand ledes væk fra overfladen ses som produkter, der kan afbøde voldsomme regnskyl og imødegå udfordringer, som klimaforandringer fører med sig. I fagsprog kaldet permeabel belægning og underlag, der er konstrueret sådan, at vandet løber igennem og ”drænes væk”.

– Jeg forventer mig meget af samarbejdet med Klimatorium. Jeg ser det som en rejse. Vi udvikler nye løsninger og får vores viden ud til potentielle kunder,blank der får bæredygtige løsninger på problemer, klimaforandringer fører med sig, siger Kim Falkenberg, salgschef for belægningsprodukter ved IBF Beton.

 

 

Permeable løsninger af beton kan anvendes på veje, fortove, parkeringspladser og andre steder, hvor store vandmængder er til gene og kan føre til oversvømmelser. Det forhindrer permeable løsninger.

Klimatorium har faktisk allerede en permeabel parkeringsplads. Den er af asfalt og opsuger vandet, når det regner. Asfaltløsningen er udviklet af NCC Råstoffer, som IBF Beton også arbejder tæt sammen med.

IBF Beton går inden længe i gang med at opbygge et området ved Klimatorium med permeable fliser og underlag. Interesserede gæster kan så ved selvsyn se, hvordan og hvor godt permeable løsninger fungerer og leder vand væk fra overfladen.

– Vi bidrager med vores erfaring og gennemtestede produkter. Klimatorium er med til at udbrede kendskabet til løsninger. Samarbejdet er en mulighed for også at finde nye samarbejdspartnere til nye produkter, fortsætter Kim Falkenberg.

Vand ledende flisebelægning og underlag anvendes allerede i adskillige steder rundt om i landet, blandt andre Horsens, Køge og Aarhus.

Med IBF Beton er der nu 17 medlemmer eller projektpartnere i Klimatorium. De tæller blandt andre Niras, NCC, Kynde & Toft, Geopartner og Wintec.

en_GB