udstillings-
katalog

KLIMA UDEN GRÆNSER

Med dette udsagn søgte præsident Franklin D. Roosevelt ved sin tiltræden som USA’s præsident i 1933 at vække sit lands befolkning af 1929-krakkets choktilstand.

Frygt er kimen til meget ondt – hvorimod oplysning, vidensdeling og forståelse giver ”ro i maven” og fremelsker positive og progressive handlinger.

Den røde tråd i udstillingen ”Klima uden grænser” er at fokusere på den historiske og naturlige klimaudvikling, på klimaets kraft, og ikke mindst på mulighederne for at dæmme op for forandringerne og de værste konsekvenser heraf.

Udstillingen fokuserer på klimacentret, der i sig selv bidrager til målet. Den fokuserer derudover på de mange projekter, der i disse år er i udvikling under paraplyen ”Coast to Coast Climate Challenge”. Og en stor del af formidlingen tager afsæt i stedet, hvor du befinder dig lige nu. I den klimatruede by/kommune Lemvig, hvor man har taget action og bl.a. opført et højvandsværn.

Udstillingen ser tilbage på det historiske perspektiv – og vi leger, quizzer, spiller og dyster på klima. Inde i Klimatorium – udenfor Klimatorium – og rundt på havnen i Lemvig.

Brug kataloget og få optimal udbytte af dit besøg.

Som en sidegevinst ønsker vi, at publikum også besøger Lemvig Havn, by og spændende rekreative aktiviteter som at tage på skulptur-tur og/eller rundt på planet-stien. 

Velkommen til ”Klima uden grænser” og til Lemvig.

“DET ENESTE, VI HAR AT FRYGTE,
ER FRYGTEN SELV”

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank