THYBORØN KANAL OG DEN VESTLIGE LIMFJORD– C2C PROJEKT C9.

– Et Coast-to-Coast projekt.

Klimaændringer og havvandstigninger vil sammen med udformningen af den nuværende Thyborøn Kanal give stormfloder, som får vandet til at stige 60 cm mere end det, vi kender i dag.

En indsnævring af kanalen til 250 meter og 13 meters dybde vil løse problemet over en længere periode. Dermed køber de syv medvirkende kommuner sig tid i forhold til at finde nye teknologiske løsninger.

En række forhold ved projektet skal udredes, inden det sættes i gang. Det drejer sig blandt andet om: Besejlingsforhold, strømforhold samt vandudskiftninger i fjorden.

Fremtiden kender vi ikke, og med en indsnævring
af Thyborøn kanal køber vi os tid”.
Lis Ravn Sørensen Coast to Coast
projektleder, Lemvig Kommune

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank