Energipolitisk åbningsdebat 2020 på Christiansborg d. 7. og 8. oktober, har i år indlæg fra Lars Nørgård Holmegaard, direktør Lemvig Vand & Klimatorium . Indlægget “Klimatorium, vidensformidler og produktudvikler” under punktet Klimaresultater og energiledelse, er i lige linje med en bindende klimalov.

For at Danmark kan nå 70% reduktion af drivhusgasseudledning inden 2030, er vi nødt til at tænke på tværs af sektorer samt sikre at vi har befolkningens opbakning når nye energitiltag søsættes. Derfor må alle gå sammen i dialog om løsninger.

“2020-kodeordene er “grøn” og “sammen”. 2020-udfordringen i årets Energipolitiske åbningsdebat er at gøre rigtig brug af de seneste 20 års energipolitiske erfaringer til at finde de næste 10 års energi- og klimaløsninger. De skal matche en grøn og bæredygtig energirevolution – og indfri de ambitiøse målsætninger om 70% drivhusgasudledning og sikre fortsatte danske førerpositioner på energi- og klimaområdet.”, Dansk Fjernvarme.

 

Se hele programmet for begge dage:

Program Energipolitisk Åbningsdebat 2020

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank