De første rundvisninger i Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, var udelukkende for medlemmer og på grund af Covid19 i meget små grupper. Men efterhånden som Danmark blev lukket op, er større og større grupper af lokale borgere og – især – turister strømmet til.

Med udgangen af august har Klimatorium gennemført 270 rundvisninger. Og på besøg nr. 268 fra Børne – og Familiecentret i Lemvig var der gæst nr. 4.000. Dertil kommer så gæster til de mange arrangementer, som børneklimamødet, Det Nationale Klimatopmøde, konferencer og kurser.

– Civilsamfundet og formidlingsopgaven i vores udstillingsdel er utrolig vigtig. For udover at have førende forskere, dygtige virksomheder og myndigheder tilknyttet, så gælder det jo i sidste ende borgerne. Vi er glade for at så mange har lyst til at få rundvisninger i Klimatorium, siger direktør Lars Nørgård Holmegaard fra Klimatorium.

Hen over højsæsonen har været åben for rundvisninger alle hverdage klokken 13-14.

Gæsterne på rundvisninger er både børn og ældre, og vidt forskellige faggrupper. Fælles er dog, at de gerne vil vide mere om klimaløsninger.

 

Mange til møder

Til børneklimamødet deltog næsten 5.000 primært 5.-klasses elever og til  Det Nationale Klimatopmøde deltog godt og vel 800 fagfolk foruden de, der fulgte møderne på TV Midt-Vest.

 

 

 

 

 

Foto: Børne- og Familiecentret i Lemvig udgjorde rundvisning nr. 268 i Klimatorium og havde gæst nr. 4.000.

 

 

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank