En bygning kan i sig selv skabe omtale og sætte fokus på et emne. Klimatorium, Danmarks internationale klimacenter, i Lemvig har med sin arkitektur skabt ubetalelig synlighed og sat fokus på den grønne omstilling.

Klimatorium, Danmarks internationale klimacenter, i Lemvig åbnede dørene i december 2020 og har allerede været på manges læber, fået flot omtale og hæder af eksperter fra hele verden. Især for bygningens arkitektur, som allerede fra visionsstart i 2015 var anvendt som middel til at gøre det vi arbejder med kendt, altså klimaet.

Allerede i december 2020 vandt Klimatorium prisen som årets erhvervsbyggeri i Danmark. Prisen er den danske byggebranches største hæderspris.

3XN, arkitekterne bag Klimatorium, er short listet ved World Architecture Awards med bygningen i to kategorier: Community and Tourist Hubs – og Event Spaces og Best use of certified Timber prize. Senere i år uddeles priserne på World Architecture Festival i Lissabon i Portugal.

Mange gæster besøger og har besøgt centret på grund af dets arkitektur. Gæster både fra ind – og udland.

Et brudepar har endda fået taget deres bryllupsbilleder foran den flotte bygning.

Omfattende omtale

I august skrev Berlingske Tidende: ”Klima-hvad-for-noget? Danmark har fået verdens første Klimatorium – og det er fremragende”.

Arkitekturen imponerer: “Det er en form og et greb, man aldrig har set magen til”. Klimatorium fik 5 stjerner og havnede på lister over must see steder.

Politiken skrev tilsvarende: “Nyt center åbner sig som en østers og skal lokke turisterne til klimaudfordret havneby.”

Det stopper ikke med hjemlig omtale. Wallpaper Magazin – et af verdens mest anerkendte livsstil og arkitektur magasiner – arkitekternes svar på Michelinguiden, med cirka én million følgere på Instagram og det samme på Facebook, viste i maj måned bygningen frem i både trykt oplag og på sociale medier på nettet.

Det samme gjorde online arkitektur-, interiør- og designmagasinet Deezen med over 4 millioner følgere på sociale medier.

Klimatorium-udstillingen Climate Challenge – fra udstillingen ”Klima uden grænser” var af Danish Design Award short listet i kategorien ”Message Understood”

En stribe andre udgivelser på Italiensk, kinesisk, har ligeledes omtalt arkitekturen i Klimatorium-bygningen i Danmark, og der bliver i øjeblikket bygget et Climatorium på New Zealand efter samme koncept som Klimatorium i Lemvig samarbejder med, som er EU støtter og er begejstret for.

Klimatorium er nomineret til Lemvig Kommunes Arkitekturpris 2021.

 

 

 

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank