En bygning kan i sig selv skabe omtale og sætte fokus på et emne. Klimatorium, Danmarks internationale klimacenter, i Lemvig har med sin arkitektur skabt ubetalelig synlighed og sat fokus på den grønne omstilling.

Klimatorium, Danmarks internationale klimacenter, i Lemvig åbnede dørene i december 2020 og har allerede været på manges læber, fået flot omtale og hæder af eksperter fra hele verden. Især for bygningens arkitektur, som allerede fra visionsstart i 2015 var anvendt som middel til at gøre det vi arbejder med kendt, altså klimaet.

Allerede i december 2020 vandt Klimatorium prisen som årets erhvervsbyggeri i Danmark. Prisen er den danske byggebranches største hæderspris.

3XN, arkitekterne bag Klimatorium, er short listet ved World Architecture Awards med bygningen i to kategorier: Community and Tourist Hubs – og Event Spaces og Best use of certified Timber prize. Senere i år uddeles priserne på World Architecture Festival i Lissabon i Portugal.

Mange gæster besøger og har besøgt centret på grund af dets arkitektur. Gæster både fra ind – og udland.

Et brudepar har endda fået taget deres bryllupsbilleder foran den flotte bygning.

Omfattende omtale

I august skrev Berlingske Tidende: ”Klima-hvad-for-noget? Danmark har fået verdens første Klimatorium – og det er fremragende”.

Arkitekturen imponerer: “Det er en form og et greb, man aldrig har set magen til”. Klimatorium fik 5 stjerner og havnede på lister over must see steder.

Politiken skrev tilsvarende: “Nyt center åbner sig som en østers og skal lokke turisterne til klimaudfordret havneby.”

Det stopper ikke med hjemlig omtale. Wallpaper Magazin – et af verdens mest anerkendte livsstil og arkitektur magasiner – arkitekternes svar på Michelinguiden, med cirka én million følgere på Instagram og det samme på Facebook, viste i maj måned bygningen frem i både trykt oplag og på sociale medier på nettet.

Det samme gjorde online arkitektur-, interiør- og designmagasinet Deezen med over 4 millioner følgere på sociale medier.

blank

Klimatorium-udstillingen Climate Challenge – fra udstillingen ”Klima uden grænser” var af Danish Design Award short listet i kategorien ”Message Understood”

En stribe andre udgivelser på Italiensk, kinesisk, har ligeledes omtalt arkitekturen i Klimatorium-bygningen i Danmark, og der bliver i øjeblikket bygget et Climatorium på New Zealand efter samme koncept som Klimatorium i Lemvig samarbejder med, som er EU støtter og er begejstret for.

Klimatorium er nomineret til Lemvig Kommunes Arkitekturpris 2021.

 

 

 

da_DK