20 direktører og medarbejdere fra vandforsyninger i den amerikanske stat, Texas, besøgte i dag Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter.

Her søger de inspiration hos Lemvig Vand og ser på de vandteknologier og løsninger, der findes i området, der i størrelse og udfordringer ligner dem, som de selv kæmper med.

”Vi er glade for at de besøger os. Vi har flere af vandteknologi-løsningerne på hylden og de matcher meget præcist de udfordringer, som de står overfor i USA,” siger direktør Lars Holmegaard fra Klimatorium og Lemvig Vand.

blank

Morten Sium Lynge, den danske generalkonsul in Texas of teamleder for det danske vand- og miljøteam i USA, da han på scenen i 2021 præsenterede Klimatorium og Lemvig Vands løsninger

Besøget er kommet i stand via en charmeoffensiv i USA i midten af 2021, hvor den danske generalkonsul in Texas of teamleder for det danske vand- og miljøteam i USA, Morten Sium Lynge, havde samlet en stribe gode eksempler og best practice fra Danmark.

Bæredygtige vandrør og satellitter

På konferencen i 2021 deltog 2.000 personer fra vandsektoren i Texas og de 20 har altså taget turen hele vejen til Danmark og Klimatorium.

Lemvig Vands mål er at blive CO2 klimaneutrale i 2025. Blandt løsningerne, der kigges på er 100 procent kloakseparerede område i hele Lemvig Kommune, der er med til at håndtere de øgede regnmængder. Satellit-data med reflektorer, der måler og identificerer mulige steder, hvor vandrør er knækket grundet jordforskydning.

Ligesom der blev kigget på den nye bæredygtigheds rør som blevet indviet på Søkig i Lemvig for nylig.

 

 

Læs mere her:

https://klimatorium.dk/ikke-set-foer-bydel-med-baeredygtige-kloakroer/

https://klimatorium.dk/dansk-vandsektor-paa-charmeoffensiv-i-usa/?fbclid=IwAR2oV3b1SaQ0Zue7kKnK0Y82zPYHVX1hwlZsGsYpqmAUmvm8-c1ERTlToZc

 

da_DK