Børnenes Klimamøde 2023 er afholdt.

Se eventet her!

Børnenes
Klimamøde 2023

OBS! DATO FOR BØRNENES KLIMAMØDE 2024 ER KLAR

Vi er stolte over at allerede nu kunne fortælle at det næste Børne Klimamøde bliver afholdt

den 23. august 2024!

Så sæt kryds i din kalender og håber vi ses til endnu en fest med klimahandling!

Børnenes Klimamøde var Klimatoriums tilbagevendende, digitale klima-event for grundskolens mellemtrin. Det var samtidig et engagerende og praksisnært undervisningsforløb om klimaforandringer, klimaløsninger og innovation. Gennem hele forløbet stod elev-inddragelse og samskabelse i højsædet.

En fest for klimaløsninger

Den 18. august 2023 inviterede Klimatorium til en digital klimafest, da Børnenes Klimamøde gik i luften fra kl. 8.30-12.30. Her testede eleverne blandt andet deres viden i den store live-quiz om klima og klimaløsninger. Og så præsenterede vi de mange spændende klimaløsninger, som elever fra hele landet havde udviklet, og uddelte priser til de allerbedste ideer. Sammen skabte vi Børnenes Klimamøde 2023!

Værterne i år var Sophie Østergaard og klimaformidler Nina Bendixen.

Her kan i se Programmet og Undervisningsmaterialet fra 2023

blank

Vært: Sofie Østergaard

blank

Klimaformidler: Nina Bendixen

blank

Underholdning: Theodor

★★★★★

Fantastiske Sofie Østergaard, kendt fra bl.a. DR Ultra og Versus på DR1, er vært og sikrer at alle får en dag med højt tempo og godt humør!

★★★★★

Klimaformidler Nina Bendixen fortæller om klima og klimaforandringer, så alle kan forstå det. + Q&A med Nina: Alle elever kan stille spørgsmål via Mentimeter.

★★★★★

Dagen byder også på: 
‘Den lille bevægelsesquiz’
´Den store klimaquiz’
´De sejeste klimaløsninger udtænkt af elever fra hele Danmark´

blank

UNDERHOLDNING

Theodor

X Factor-deltageren Theodor Blønd Vestergaard er blevet en af de mest populære kandidater i programmet med sine fantastiske liveoptrædener. Theodor har charmeret publikum og dommere med sin unikke blanding af humor og smil på scenen, hvilket har gjort ham til en favorit i hele landet. Han har nu taget sig hele vejen til finalerne og beviser endnu engang sit utrolige talent. Simon Kvamm har beskrevet ham som en “en underlig blanding af Justin Bieber og Dirch Passer”, hvilket har været med til at øge hans popularitet endnu mere. Theodor har udtalt, at Simon Kvamm er hans store forbillede, og at han håber at fortsætte med at udvikle sig som en entertainer og musiker på samme måde som Simon.

Med sin karisma og charme er Theodor en naturlig stjerne på scenen, og hans deltagelse i finalerne er en velfortjent anerkendelse af hans talent og dedikation. Vi kan ikke vente med at se, hvad han har i vente for os i fremtiden.

United Stage – Officielt bookingbureau for Theodor.

 

blank

Klima quiz

I har mulighed for at vinde biografbilletter til jeres klasse, hvis I deltager i den store klimaquiz på dagen.

+ Prisuddeling

Vi uddeler priser til de allerbedste klimaløsninger i kategorierne:

  • Den kreative løsning
  • Den teknologiske løsning
  • Den gentænkte løsning
  • Bedste byggeri
  • Hovedprisen 2023

Bliv inspireret af andre elevers gode ideer!

Elever i hele landet har i foråret arbejdet med Klimatoriums undervisningsforløb om klima og klimaløsninger. De har afsluttet forløbet med at indsende deres egne bud på klimaløsninger, og på Børnenes Klimamøde hylder vi alle deres gode ideer og fremhæver nogle af de mest overraskende og kreative ideer.

godt at vide!

I kan sagtens deltage i klimafesten den 18. august, uden at have forberedt jer på forhånd. Men I kan få ekstra udbytte af dagen ved at gennemføre et eller flere moduler af vores undervisningsforløb inden klimamødet. Her er temaerne klimaforandringer, klimaløsninger og innovation. 

da_DK