EU Climate Pact Partner

Som EU Climate Pact Partner er Klimatorium en del af en voksende europæisk bevægelse, hvor organisationer går forrest i den grønne omstilling. Det handler ikke kun om ambitioner – det handler om konkrete handlinger, partnerskaber og synlige resultater.

Klimatoriums rolle i det europæiske klimasamarbejde

Med partnerskabet i EU’s Climate Pact har Klimatorium forpligtet sig til at bidrage aktivt til den grønne omstilling – både lokalt og på tværs af EU. Vi arbejder for at skabe reel forandring gennem samarbejde, vidensdeling og konkrete klimainitiativer.

Som partner tager vi ansvar på tre centrale områder:

  • Vi går forrest og viser vejen

  • Vi engagerer og inspirerer andre

  • Vi forbinder Danmark med Europa

 

Hvad betyder det konkret?

At være Climate Pact Partner giver Klimatorium adgang til:

  • Et netværk af engagerede organisationer fra hele Europa, der samarbejder om at fremme klimaindsatser og politikudvikling.

  • Deltagelse i eksklusive EU- og nationale arrangementer, hvor vi kan bidrage til debatten og sætte lokale udfordringer på den europæiske dagsorden.

  • Mulighed for at dele vores værktøjer, cases og viden via Climate Pact’s officielle platforme og dermed inspirere andre.

  • Øget synlighed omkring vores projekter og løsninger – både i Danmark og i EU-regi.

Som partner forpligter Klimatorium sig hvert år til mindst tre konkrete klimahandlinger – eksempelvis events, kampagner, undervisning eller lokale projekter, der fremmer bæredygtighed og involverer lokalsamfundet. Vi prioriterer især aktiviteter, der når ud til grupper, der normalt ikke er tæt på klimadagsordenen.

Kontakt

 

Vil du høre mere om Klimatoriums rolle som EU Climate Pact Partner, så kontakt bæredygtighedschef Sarah Lund på tlf. +45 29 93 93 03 eller mail salu@klimatorium.dk

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank