Klimatorium

Vores internationale rolle

Klimatorium er Danmarks internationale klimacenter og samarbejder bredt på tværs af Europa og resten af verden i en lang række klimaprojekter. I 2024 er Klimatorium bl.a. udnævnt som Nationalt Adapatation Hub under EU’s Green Deal samt NBS Hub med fokus på at styrke naturbaserede løsninger i Danmark og resten af Europa. Der arbejdes lige nu også på at udvikle et Klimatorium i Holland og New Zealand.

Klimatorium som nøgleaktør i EU

EU Adaptation Hub

Klimatorium er udvalgt som nationalt EU Adaptation Hub, der har til formål at støtte implementeringen af EU Green Deal og styrke EU’s mission om tilpasning til klimaændringer.

Læs mere

NbS Hub

Klimatorium er nationalt NbS-hub og har til opgave at samle aktører i Danmark for at tackle lokale udfordringer og muligheder for naturbaserede løsninger (NbS)

Læs mere

EU Climate Pact Partner

Klimatorium er European Climate Pact Partner og engagerer borgere, organisationer og myndigheder i klimaindsatsen. Vi bidrager til konkrete løsninger og politisk udvikling på tværs af EU.

Læs mere

blank

Klimatorium som global model

Klimatorium-modellen vækker international interesse som en helhedsorienteret tilgang til klimatilpasning, innovation og samarbejde. Vi samarbejder allerede med flere udenlandske aktører om at hjælpe dem med at udvikle deres egne Klimatorier – lokale centre, der samler borgere, virksomheder, myndigheder og forskere om konkrete klimaløsninger. Målet er at tilpasse Klimatorium-modellen til nationale behov og samtidig styrke det globale samarbejde om klimaudfordringer.

Nyt Klimatorium på vej i Holland

Nyt Klimatorium på vej i New Zealand

Mød vores

EU Climate Pact Ambassadører

blank

Direktør

Lars Nørgård Holmegaard

Lars Holmegaard er direktør i Klimatorium og EU Climate Pact-ambassadør. Han er en aktivt del af flere EU-projekter og deltager i europæisk erfaringsudveksling og vigtige danske netværk.

blank

Bæredygtighedschef

Sarah Lund

Sarah er Climate Pact-ambassadør med en international tilgang og et stærkt fokus på at engagere unge i klimaløsninger.
Hun arbejder for at inspirere til bæredygtig adfærd og fremme lokal handling gennem globalt samarbejde.

Besøg Klimatorium som udenlandsk delegation

Klimatorium får løbende besøg af udenlandske delegationer og universiteter, der ønsker at høre mere om den danske klimaindsats. Det er muligt at få rundvisning i Klimatorium, møde fagpersoner og udforske Living Lab. 

blank
blank
blank
blank

Kontakt Klimatorium

For internationalt samarbejde:

Sarah Lund:
Director of international collaborations
+45 29 93 93 03
salu@klimatorium.dk 

Kom på besøg i Klimatorium:

Anette Colding
Administrationschef
+45 51 48 98 60
anco@klimatorium.dk

 

blank
Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank