ClimatePOL

– Mellem klimatilpasning og klimapolitik

Projekt VUDP SASLO

ClimatePol er et grænseoverskridende projekt mellem Danmark og Tyskland, der fokuserer på at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer som oversvømmelser, tørke og stigende havniveauer. Projektet, der løber fra 2024 til 2027 og er finansieret af Interreg og EU, samler aktører fra begge lande for at udvikle løsninger og skabe samarbejde på tværs af grænsen.

blank

Kontaktperson
Bæredygtighedschef Sarah Lund
Tlf: 29939303
Mail: salu@klimatorium.dk


 

Om projektet

ClimatePol er et ambitiøst projekt, der adresserer de voksende udfordringer, som klimaforandringerne medfører for både byer og landområder på tværs af den dansk-tyske grænse. Med konsekvenser som oversvømmelser, tørke og stigende havniveauer bliver det stadig vigtigere at udvikle løsninger, der gør regionen mere modstandsdygtig over for klimarelaterede kriser. Projektet, som strækker sig fra 2024 til 2027, er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Union og involverer en bred vifte af partnere, herunder forskningsinstitutioner, kommuner, regioner og organisationer fra begge lande.

ClimatePol har til formål at fremme klimatilpasning og samarbejde på tværs af grænsen ved at undersøge eksisterende strukturer, identificere muligheder for samarbejde og udvikle løsninger, der kan implementeres på tværs af grænserne. Projektet fokuserer på at skabe alliancer mellem aktører på alle niveauer for at håndtere de lokale konsekvenser af klimaforandringer og sikre bæredygtige, langsigtede løsninger for samfundene. Dette skal opnås gennem mikromissioner, kortlægning af klimaforandringer og udarbejdelse af anbefalinger, der kan hjælpe beslutningstagere med at tackle fremtidige udfordringer.

 

Projektpartnere:

  • SDU Climate Cluster (lead)
  • SDU Center for Sustainable Business Development and Policy
  • SDU Centre for Border Region Studies
  • SDU Centre of Aquatic Nature-Based Solutions for Climate Change Adaptation and Mitigation
  • Christian-Albrechts Universität zu Kiel
  • Europa-Universität Flensburg
  • CONCITO
  • Vejen Kommune
  • Klimatorium
  • Stadt Niebüll
  • Region Syddanmark
  • Region Sjælland

 

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank