Klimatorium i Holland

Ambitionen med et Klimatorium i Tynaarlo er at skabe et nyt kraftcenter for forskning, innovation og praktiske løsninger – med inspiration fra den danske Klimatorium-model. Her skal der arbejdes med bæredygtige indsatser og klimatilpasning, alt sammen med et fokus på at integrere løsningerne i det daglige liv i Tynaarlo og resten af regionen.

Det nye Klimatorium i Tynaarlo, Holland, markerer et spændende skridt i arbejdet med at tackle klimaforandringer gennem samarbejde og innovation. Klimatorium i Tynaarlo bygger videre på erfaringerne fra Danmark og tilpasser dem til lokale behov i Holland.

Projektet er en del af en bredere indsats for at finde løsninger på klimaudfordringerne gennem et tværsektorielt samarbejde, hvor både offentlige og private aktører spiller en aktiv rolle.

Et tværfagligt samarbejde

Klimatorium i Tynaarlo er ligesom i Danmark baseret på Quadrupel Helix-princippet, som involverer fire vigtige sektorer:

  • Offentlige myndigheder, der identificerer de vigtigste klimaudfordringer.

  • Private virksomheder, som udvikler innovative løsninger.

  • Videnskabelige institutioner, der bidrager med forskning og ekspertviden.

  • Civilsamfundet, som sikrer, at løsningerne får bred opbakning og forankring i lokalsamfundet.

Lokale og internationale aktører

I Tynaarlo har det nye hollandske Klimatorium skabt et stærkt netværk af lokale og internationale samarbejdspartnere. Blandt de involverede aktører er:

  • Gemeente Tynaarlo (den lokale kommune)

  • University of Groningen

  • Waterbedrijf Groningen

  • Hanze University of Applied Sciences

  • Provincie Drenthe

  • De Hondsrug UNESCO Global Geopark

  • Den lokale food forest Eelde-Paterswolde

Disse samarbejdspartnere arbejder tæt sammen for at udvikle løsninger, der kan hjælpe både lokalsamfundet og hele regionen med at tilpasse sig og reducere virkningerne af klimaforandringerne.

Kontakt

 

Vil du høre mere om visionerne for det nye hollandske Klimatorium, så kontakt hollandsk Klimatorium-koordinator Mieke Voogd på tlf. +31 6535 42691 eller send hende en mail på mieke@bureaubegeleidingskunst.nl

 

blank
Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank