National klimahub i EU

Klimatorium er blevet udvalgt som en ud af 27 National Adaptation Hubs i EU, der arbejder for at støtte klimatilpasning og hjælpe med at opfylde EU’s grønne omstilling.

Som en del af netværket af EU National Adaptation Hubs bidrager Klimatorium som nationalt klimacenter til at skabe forbindelser mellem EU og lokale myndigheder, hvilket gør det muligt at dele viden og løsninger tilpasset de specifikke udfordringer, som hver region står overfor.

Mindst ét knudepunkt er blevet etableret i hver EU-medlemsstat, enten ved at oprette nye knudepunkter eller ved at involvere eksisterende nationale platforme og grupper. Det er her Klimatorium er blevet udvalgt som den danske hub.

Hovedmålet for de nye adaptation hubs er at støtte implementeringen EU Green Deal og styrke arbejdet i at implementere klimapolitikker mere effektivt på tværs af EU. Dette opnås gennem samarbejde og effektiv kommunikation på alle styringsniveauer: EU, nationalt, regionalt og lokalt.

Udover funktionen som National Adaptation Hub er direktør Lars Nørgård Holmegaard og bæredygtighedschef Sarah Lund udnævnt til EU Climate Pact Ambassadører, hvor de har til opgave at fremme klimaindsats og bæredygtighed i deres respektive samfund og netværk.

De fungerer som bindeled mellem civilsamfundet, interessenter og EU-Kommissionen, hvilket styrker samarbejdet på tværs af forskellige niveauer. Derudover leder de ved eksempel ved at tage konkrete klimaforanstaltninger og opfordrer andre til at gøre det samme.

 

Kontakt

 

Vil du høre mere om Klimatoriums rolle som EU National Adaptation Hub, så kontakt Sarah Lund, bæredygtighedschef og Climate Pact Ambassadør på tlf. +45 29 93 93 03 eller send hende en mail på salu@klimatorium.dk

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank