Klimastafet

KLIMAstafetten blev igangsat ved Klimatoriums’ Nationale Klimatopmøde 2020 og er igen i år klar til at blive gentaget.

 

Hvad er Klimastafetten?

Klimastafetten sikrer, at får delt de vigtigste konklusioner og anbefalinger fra Danmarks førende klima-konferencer både regionalt og nationalt. Vi skal handle sammen og ikke hver for sig, når det drejer sig om klimaet. Det er Klimastafettens ypperste formål.

Med den årlige klimastafet får vi hvert år en opsamling af klima-anbefalinger. Så om 10,20 eller 50 år kan vi se tilbage på, hvilke klimaudfordringer Danmark var optaget af, og hvilke handlinger der blev foretaget. Hvert år bliver Klimastafettens anbefalinger blive offentliggjort her på hjemmesiden og overleveret til Christiansborg.

Klimastafetten blev introduceret første gang i 2020, men på grund af COVID-19 kom stafetten ikke i mål. 2021 bliver derfor det første år, hvor stafetten kommer rundt til de største klimakonferencer i landet.

Hvordan fungerer Klimastafetten?

Klimastafetten starter og slutter altid på det nationale klimatopmøde ved klimacentret Klimatorium i Lemvig i august. Ved dette klimatopmøde vil der blive samlet op på den forgangne års anbefalinger og konklusioner fra de største klimaevents, og så indledes en ny runde med Klimastafetten.

Det nationale klimatopmøde i Klimatorium sender stafetten med anbefalinger videre til næste klimaevent i en ny region, og når stafetten er blevet suppleret ved klimakonferencer i alle fem regioner, vil anbefalingerne blive samlet i et dokument og bl.a. også afleveret til regeringen.

Hvem deltager i Klimastafetten?

Klimatorium er tovholder og står for at samle op på Klimastafetten hvert år. Derudover deltager ét klimaevent fra hvert af landets 5 regioner. Efter det Nationale Klimatopmøde i Lemvig (Region Midtjylland) overtager Klimafolkemødet i Middelfart (Region Syddanmark) og så går stafetten ellers videre fra region til region indtil den lander hos Christiansborg slut 2021.

Hvordan ser Klimastafetten ud?

Klimastafetten består af papyrus-rulle, som gives videre fra modtager til modtager. Papyrus-rullen har de senest opdaterede anbefalinger printet i punkt-form, så de er lette at tilgå og referere til ved den konference, der modtager stafetten.

Når stafetten har været landet rundt, bliver anbefalinger og konklusioner samlet i ét samlet dokument hvert år.

Stafet-ruten 2021

  • Region Midtjylland: Klimatorium’s Klimatopmøde
  • Region Syddanmark: Klimafolkemødet i Middelfart

Stafet-ruten 2020

  • 19.08.2020: Klimatopmøde i Lemvig, Klimatorium & Region Midtjylland – LÆS MERE- DOWNLOAD DOKUMENT
  • 03.09.2020 – 05.09.2020: Klimafolkemøde i Middelfart, Middelfart Kommune & Region Syddanmark
  • 12.09.2020 – 22.11.2020: Klima Rebild, Rebild Kommune i Region Nordjylland

da_DK
X