Klimatorium er stolt af at annoncere, at EU Climate Pact Ambassadør og bæredygtighedschef Sarah Lund er inviteret til at holde oplæg i et betydningsfuldt EU-arrangement i Bruxelles tirsdag den 8. oktober.

Arrangementet med titlen “Celebrating citizen-led climate action” er en del af European Week of Regions and Cities og vil fokusere på, hvordan vi kan styrke borgerinddragelsen i klimaindsatser i EU. Til arrangementet er Sarah Lund blevet inviteret til at afholde en pitch, hvor hun vil dele Klimatoriums erfaringer med at engagere unge i klimadebatten, efterfulgt af en 20 minutters diskussion om, hvordan vi kan involvere unge.

At styrke unges stemmer, er en personlig hjertesag for Sarah, som hun fortæller:

“Det er helt essentielt at inddrage ungdommen i klimadebatten,” siger Sarah Lund. “Derfor er det vigtigt, at EU får øjnene mere op for at inkludere unge, når klimapolitikker og projekter udvikles. Vi skal tænke langsigtet og udvikle løsninger, der matcher den næste generations drømme – dem, der skal leve i et forandret klima.”

Borgere skal involveres i beslutningsprocesser

Arrangementet forventer at samle EU-ambassadører, kommissærer og beslutningstagere til en inspirerende dag dedikeret til bæredygtighed og er organiseret af European Commission Directorate-General for Climate Action (DG CLIMA).

Deltagerne vil dele viden og inspiration på tværs af EU’s medlemslande og fokusere på vigtigheden af at involvere borgere i beslutningsprocesser samt styrke fællesskaber til klimahandling.

Sarah Lunds oplæg indgår i diskussionen om How can citizen-led action help the EU’s climate transition?, modereret af Laura Maanavilja, Deputy Head of Unit, Communication, Civil Society Relations and Climate Pact, DG CLIMA, European Commission. Deltagerne inkluderer:

  • Maria Drakou, European Climate Pact partner, PlanBe Plan it Be It, Cyprus
  • Sarah Lund, European Climate Pact Ambassador, Denmark
  • Alexandra Politaki, European Climate Pact Ambassador, Greece
  • Gianni Tartari og Isabel de Maurissens, European Climate Pact Ambassadors, EuCliPa, Italy

Deltagerne vil få mulighed for at udveksle idéer med EU-politikere om, hvordan handling på forskellige niveauer – fra individer til byer og regioner – kan bidrage til, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050.

Live-streaming fra Klimatoriums Klima-bio

Arrangementet finder sted fra kl. 9.30 til 12.15, og alle har mulighed for at følge med online via live-streaming. Tilmelding til online-deltagelse er åben indtil 7. oktober.

For dem, der ønsker at opleve fællesskabet endnu tættere, er der mulighed for at følge eventet fra Klimatorium i Lemvig, hvor vi live-streamer arrangementet og inviterer til dialog, samhørighed, diskussioner – og selvfølgelig kaffe!

Vi opfordrer alle interesserede til at deltage, enten online eller i Klimatorium, for at være en del af denne vigtige debat om fremtidens klimahandlinger.

Related links

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank