Klimatorium er glade for at annoncere, at den anerkendte klimaforsker Sebastian Mernild nu er trådt ind i bestyrelsen. Som leder af Syddansk Universitets klimacenter “Climate Cluster” bringer Mernild en omfattende ekspertise inden for klimaforandringer og glaciologi, hvilket vil styrke Klimatoriums strategiske arbejde for bæredygtig udvikling både i Danmark og globalt.

Med mere end 15 års erfaring i klimaforskning har Mernild spillet en central rolle i adskillige internationale forskningsprojekter. Han repræsenterer Danmark i FN’s Klimapanel (IPCC) og var hovedforfatter på IPCC’s klimarapport fra 2018. Hans dybe indsigt i de komplekse sammenhænge mellem klimaforandringer og miljø vil være en stor fordel for Klimatoriums arbejde med at finde løsninger på klimaudfordringerne.

Fælles indsats for fremtiden

”Jeg ser frem til at bidrage til Klimatoriums mission og fremme innovative tilgange, der kan løse de aktuelle klimaudfordringer. Vi står over for en kritisk periode, hvor handling er nødvendig, og jeg glæder mig til at samarbejde med de mange dedikerede fagfolk i bestyrelsen og organisationen samt et lokalområde, der markerer sig stærkt med banebrydende initiativer i verdens største Living Lab” siger Sebastian Mernild.

Klimatorium er Danmarks Internationale Klimacenter, der arbejder for at bygge bro mellem offentlige aktører, virksomheder, civilsamfundet samt uddannelses- og forskningsinstitutioner for at løse klimarelaterede udfordringer på lokal, national og international plan. Centrets fokusområder inkluderer kystnære klimaudfordringer, grøn energi, cirkulær økonomi samt vand og miljø.

”Vi er meget glade for at få Sebastian Mernild med i vores bestyrelse. Hans ekspertise og internationale erfaring vil være en uvurderlig ressource i udviklingen af Klimatorium som et nationalt og internationalt center for innovation inden for klima, miljø og vandteknologi,” udtaler Jørgen Nørby, bestyrelsesformand i Klimatorium.

Om bestyrelsen

Klimatoriums bestyrelse har det overordnede ansvar for organisationen og arbejder for at fastholde og udbygge organisationens høje aktivitetsniveau. Med Mernilds tiltrædelse styrkes evnen til at møde de udfordringer, som klimaforandringerne medfører, og Klimatorium ser frem til hans bidrag til det strategiske arbejde.

Bestyrelsen i Klimatorium består af:

  • Jørgen Nørby, bestyrelsesformand, fhv. regionsrådsmedlem og borgmester
  • Erik Flyvholm, næstformand og borgmester i Lemvig Kommune
  • Anders Kühnau, Regionsrådsformand i Region Midtjylland
  • Lone Pilgaard Sørensen, viceborgmester i Lemvig Kommune
  • Steffen Damsgaard, formand for Lemvig Vand + Teknik og Miljøudvalget i Lemvig Kommune samt Landdistrikternes Fællesråd
  • Lotte Thøgersen, uddannelsesdekan fra VIA University College
  • Kurt Nielsen, fhv. prodekan fra Aarhus Universitet
  • Søren Søndergaard Kjær, kommunaldirektør i Lemvig Kommune, tilforordnet

Lars Nørgård Holmegaard sidder med i bestyrelsen som direktør for Klimatorium.

Sebastian Mernild tiltræder bestyrelsen som følge af en ledig plads.

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank