OFFENTLIG TILGÆNGELIG DYNAMISK GIS PLATFORM – FASE 1

Fokus i projektet er at facilitere et samarbejde mellem region, kommuner, forsyninger, rådgivere, SMV’er og andre relevante organisationer om at levere vanddata/beslægtede data til Danmarks Miljøportal (DMP) og Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI).

Projektet består af tre delprojekter.

1. Højdedata og satellitdata i høj opløsning til SDFI

Delprojektet vil undersøge, hvor relevant højde- og satellitdata er i høj opløsning – via xyz–koordinater, der kan anvendes i hydrologisk/hydrodynamisk modellering mv. Data vil blive leveret via nye etablerede radarreflektorer i f.eks. Tønder, Skive og Skanderborg, der gør det muligt for satellitter at måle præcise afstande til jordoverfladen og måleren.

blank

2. Vanddata mm. til DMP

Der vil blive udformet en kortlægning og beskrivelse af alle relevante vanddata, f.eks. grundvandsstand, flow målinger fra vandløb mm. der skal leveres live til DMP via API (Application Programming Interface).
Herudover ønskes et samarbejde med Miljøportalen om et identisk IoT (Internet of Things)-projekt.

3. Standarder

Standarder som delprojekt har berøringsflade med de to andre delprojekter. Formålet er at udarbejde standarder for datalevering til DMP og SDFI samt standarder for dataobservering.
Delprojektet vil samtidigt undersøge og beskrive behovet for dokumentering af CO2-belastningen af leveringen af data, observering af data og legering af data.

Brand Name
Brand Name
Brand Name
Brand Name
blank

 

Kontakt Klimatorium

 

Vil du høre mere om vanddata og højdedata – og kunne du tænke dig at indgå i projektaktiviteter, så kontakt endelig os.

Projektleder Niklas Knoth

Mail: nikn@klimatorium.dk

Telefon: 24635331

Brand Name
Brand Name
da_DK