Får tre millioner om året de næste fire år til at drive et nyt Klimatorium i Lemvig

Driften af det nye Klimatorium i Lemvig er med på finansloven, der fredag blev præsenteret af regeringen.

Det fremgår af finansloven, at et nyt Klimatorium vil modtage tre millioner om året de næste fire år 2019-2022, og det glæder direktør for Lemvig Vand og Spildevand, Lars Nørgård Holmegaard, der er sat i spidsen for arbejdet.

– Det betyder, at vi kan få mere turbo på de aktiviteter, vi får i Klimatorium. Når de fire år er gået, skulle det gerne køre i sig selv gennem de driftsindtægter, der kommer fra kontingenter og fra andre steder, siger han.

Klimatorium skal forske i og formidle klimaløsninger

Det nye Klimatorium skal forske i og formidle klimaløsninger. Det skal bygges på Østhavnen i Lemvig, hvor det både skal rumme formidlingscenter, men også en række virksomheder og forskere, der kan arbejde med projekter.

Det er det konservative folketingsmedlem Orla Østerby, Bækmarksbro, der har foreslået tilskuddet og ført det gennem forhandlingerne med regeringspartier.

– Tilskuddet er en anerkendelse fra staten og regeringen og dermed en blåstempling af hele projektet. Det vil få stor betydning for ikke bare Lemvig, men for hele den udvikling og forskning, der skal foregå på området. Nu har Folketinget i hvert fald sagt, at vi er klar til at bakke projektet op, siger Orla Østerby.

blank

da_DK