UFO’er (Universal Filtering Objects) i Lemvig med Jes Vollertsen, professor og Lasse Rasmussen, AAU og Ph.d. studerende under Lemvig Vand, Laboratoriet for mikroplast samt Linda Männisalu, forsyningsingeniør studerende Lemvig Vand.

Talrige universiteter og virksomheder forsker i mikroplastik i disse år. En af dem der er længst fremme, er Aalborg Universitets Laboratorie for mikroplastik.

Prøvetagning og analyse af mikroplastik er kompliceret. Et af instrumenterne er en UFO formet prøvetager. Tre ”universal filtering objects” Ufo’er besøgte Lemvig mandag den 21 september. Formålet er på sigt at fastlægge deponeringen af mikroplast i et lokalt regnvandsbassin.

Regnvandsbassinet i Lemvig modtager overflade vand fra et moderne villakvarter med almindeligt familieliv. Vi er ikke bekendt med skadelige effekter af mikroplast, men hvor store er mængderne egentlig, og hvor effektivt er et regnvandsbassin til at opfange plasten? Det næste halve år vil Lemvig Vand og Klimatorium få UFO assistance til at kvantificere mikroplast problematikken.

da_DK