Børnenes Klimamøde 2021 sætter fokus på børnenes egne klimaløsninger

Fredag den 20. august slår Klimatorium i Lemvig igen dørene op for en dag i klimaets tegn og helt i børnehøjde. Denne gang er der fokus på de gode ideer og løsninger, der kan sikre os mod klima-forandringerne.

Sidste års digitale klimamøde for børn i 4. og 5. klasse blev en stor succes med deltagelse af mere end 4.000 børn fra skoler over hele landet. I år bliver der både et fysisk møde og live-streaming ud på skolerne.

Børnene skal selv være med til at skabe klimamødet, og der bliver plads til deres helt egne, gode klimaideer. Derfor skal elevernes arbejde med klima og klimaløsninger starte allerede fra 1. april, hvor Klimatoriums undervisningsforløb bliver tilgængeligt.

”For os er det helt afgørende, at vi får bragt alle gode hjerner i spil, både blandt børn og voksne. Klimatorium skal være klima-løsningernes hus”, siger Lars Nørgård Holmegaard, der er direktør i Klimatorium.

”Samtidig har sidste års store succes med Børnenes Klimamøde gjort det tydeligt, at børn og klima er to ting, der passer godt sammen”.

Eleverne præsenteres for gode eksempler på klimaløsninger, der både beskytter mod klimaforandringerne og kan være med til at mindske dem. Undervisnings-materialet fokuserer på projekter, der viser, at vi ikke skal frygte konsekvenserne af storme og oversvømmelser, men i stedet fokusere på at finde løsninger for at undgå skader.

Og så skal eleverne udvikle deres egne bud på løsninger. De får en guide til at få og til at udvikle de bedste og vildeste ideer, der kan være fremtidens bud på klimaløsninger. På den måde bliver børnenes egne ideer udgangspunktet for årets klimamøde.

Selve mødet den 20. august bliver en festlig og underholdende event med Sofie Østergaard som vært. Der livestreames til skoler over hele landet, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs. På mødet vises klip fra de indsendte videoer, og der uddeles priser til de bedste ideer indenfor flere kategorier.

Se mere her på siden

Børnenes Klimamøde 2021

Billedtekst:

Lars Nørgård Holmegaard ved ”Le Mur” – højvandsværnet mod oversvømmelse, som findes på havnen i Lemvig, og som er et af eksemplerne på klimatiltag i Klimatoriums undervisningsmateriale.

da_DK