På Klimatorium skal der være noget for alle, og til børn og familier byder vi blandt andet på en serie af video-explainere om klima og klimaforandringer.

Maja Adjoa, kendt fra DR’s Ultra Nyt, er vært på de i alt 10 videoer om klimaet og vores klode. I videoerne ser Maja blandt andet nærmere på, hvad vi skal spise i fremtiden, hvad der bliver gjort for at bremse klimaforandringerne, og hvad man kan gøre, hvis man bliver bekymret for fremtiden.

Så når Klimatorium åbner til august bliver højvandsværnet på havnen samtidig omdannet til en klimarute. Det er her, du skal finde videoerne og både blive klogere på klima og teste sin viden. Med din egen mobil i hånden kan du nemlig kommer på en helt ny slags ”havnerundfart” i Lemvig. Følg højvandsværnet helt fra Isværket i vest til Klimatorium i øst og find QR-koderne til Klimarutens videoer.

Når ruten er tilbagelagt kan du hente en skrabequiz i Klimatorium og få testet din klima-paratviden!

 

blank

Optagelserne er lavet med ”Green Screen”, hvor alle mulige baggrunde kan indsættes, og hvor Maja derfor tager seerne med til et utal af steder, der spiller en rolle i klimadebatten. Lige fra køkkenbordet til klimatopmøde i FN og til regnvåde Danmark og farvestrålende koralrev.

blank

“Det må gerne være sjovt at blive klogere. I videoerne er der masser af visuelle overraskelser, der taler til børnenes naturlige nysgerrighed – samtidig med at de får ny viden om klimaforandringerne”, forklarer producer Turi Kjestine Meyhoff, der er indehaver af kommunikationsvirksomheden Klædt P

da_DK