Stærk bestyrelse på plads i ny Klimatorium-forening

En ny bestyrelse med repræsentanter fra flere stærke aktører på klima og vandområdet er sammensat på en stiftende generalforsamling for en ny forening bag det kommende internationale Klimatorium i Lemvig.

“Foreningens formål er at skabe et miljø, hvor lokale udfordringer fører til vækst, ved at fremme netværks- og kompetenceopbygning, forskning og innovation samt turisme og erhvervsudvikling indenfor områderne vand, klima, miljø, energi og cirkulær økonomi.”

Sådan lyder formålet i den nye forening, der netop er blevet stiftet.

Stor opmærksomhed nationalt som internationalt

Klimatorium har allerede skabt stor opmærksomhed med besøg af delegationer fra blandt andet New Zealand.

Nu er en stærk bestyrelse blevet sammensat med formand for Regional Udvikling, Jørgen Nørby, som formand.

Stærkt bestyrelseshold

“Det er utroligt vigtigt, at vi nu får dannet denne forening, så vi kan komme i arbejdstøjet og skabe endnu flere resultater,” siger formand Jørgen Nørby.

Han glæder sig samtidig over det bestyrelseshold, der er blevet sammensat.

Fra Lemvig Kommune bliver det borgmester, Erik Flyvholm og viceborgmester, Kenneth Bro, fra Lemvig Vand & Spildevand bliver det formand, Steffen Damsgaard og næstformand Ole Byskov, fra Aarhus Universitet bliver det prodekan, Kurt Nielsen, og fra VIA University College bliver det forskningschef, Lotte Thøgersen.

“Klimatorium har allerede fremvist gode resultater og nu kan vi komme op i endnu et gear,” siger Jørgen Nørby.

Dialog med 15 virksomheder

Klimatorium, der er et projekt under Coast to Coast Climate Challenge, Region Midt, Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, er i dialog med 15 virksomheder omkring et kommende samarbejde.

Derudover er arbejdet med den nye arkitekttegnet bygning på Lemvig Havn gået i gang og skal stå klar i 2020.

Årets finanslov indeholder en driftsbevillig til Klimatorium og med stiftelsen af “Foreningen Klimatorium” og ny bestyrelse går man ind i næste fase.

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank