Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, i Lemvig blev fulgt af mere end 3.000 gæster online. Arrangøren kalder markeringen en succes og glæder sig over medieomtalen, byggeprisen og samarbejdspartnernes meget positive tilbagemeldinger. Nu går det store arbejde i gang.

Mere end 3.000 gæster overværede åbningsmarkeringen af Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, i Lemvig, og var inde på klimatorium.dk. Udover prisen som Årets Byggeri 2020 glæder arrangørerne sig over dagen.

”Vi er ovenud tilfredse – det var en succes. Tusindvis af personer fulgte med virtuelt, massiv medieomtale med fokus på klimadagsordenen og mange positive tilbagemeldinger fra vores samarbejdspartnere. Vi har svært ved at få armene ned, ” siger direktør Lars Holmegaard fra Klimatorium.

blank

Årets byggeri 2020

Opgaven for Klimatorium er at bringe partnere sammen om klimaløsninger og fungere som formidlingsplatform for klimaløsninger. Her er det vigtigt at komme ud til mange mennesker og det er lykkes med markeringen – i øvrigt godt hjulpet af modtagelsen af prisen ”Årets Byggeri 2020”.

Medieomtalen før, under og efter arrangementet har ramt nationale, regionale og lokale medier. Derudover har været rigtigt meget aktivitet på sociale medier, hvor både fagfolk og andre har både skrevet og lykønsket Klimatorium med prisen.

Endelig har klimacentrets mange samarbejdspartner været rigtig glade for arrangementet.

”Vi havde bestyrelsesmøde i Klimatorium-foreningen sidst på dagen og alle var begejstret og jeg har desuden modtaget en stribe meget positive tilkendegivelser fra mange aktører,” siger Lars Holmegaard.

Nu trækker alle i arbejdstøjet og det lange seje træk starter med at kæmpe for bedre klimaløsninger.

blank

Fra udstillingen Klima Uden Grænser i Klimatorium

Selvom udstillingen må vente med at få gæster til 3. januar grundet Corona-nedlukningen, så fortsætter de mange klimaprojekter for fuldt tryk.

 

 

 

 

 

 

Udvalgt medieomtale:

Link til indslag på Tvmidtvest

https://www.dknyt.dk/artikel/113747/byggepris-til-klimatorium-paa-aabningsdagen

https://www.tvmidtvest.dk/lemvig/begejstret-borgmester-byder-indenfor-i-nyt-klimahus-det-betyder-rigtig-meget-for-lemvig

https://pro.ing.dk/watertech/article/klimacenter-er-aarets-byggeri-9166

https://bygtek.dk/artikel/byggeri/klimatorium-i-lemvig-er-vinder-af-prisen-rets-byggeri

https://www.tvmidtvest.dk/lemvig/klimatorium-endelig-aabnet-i-dag-var-kulminationen-paa-fem-aars-arbejde

https://folkebladetlemvig.dk/artikel/regionen-flytter-arbejdspladser-fra-holstebro-til-klimatorium-i-lemvig

https://miljoogklima.dk/nyheder/art8012206/Nu-st%C3%A5r-Klimatorium-klar-til-%C3%A5bning

Ritzau skrev om Klimatorium – bragt i Kristeligt Dagblad, Avisen Danmark, Sjællandske Medier, Fyens, kommunen, med videre.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/verdens-forste-klimacenter-ligger-i-lemvig

 

 

da_DK