Vandselskaber i USA søger inspiration til grønne vandløsninger fra Danmark. Vandsektoren i hele verden er enorm og alene i Texas i USA er der flere tusind små og store vandselskaber. De søger inspiration til grønne vandløsninger, der samtidig kan skabe effektiviseringer.

blank

Morten Sium Lynge, den danske generalkonsul in Texas of teamleder for det danske vand- og miljøteam i USA.

Derfor har den danske generalkonsul in Texas of teamleder for det danske vand- og miljøteam i USA, Morten Sium Lynge, samlet en stribe gode eksempler og best practice fra Danmark.

”I USA findes et stort marked for danske vandløsninger. Vi skal have vist det bedste frem og der er stor interesse for den danske vand innovation,” siger han.

På en konference i fredags deltog 2.000 personer fra vandsektoren i Texas og her blev bl.a. Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter – og Lemvig Vand præsenteret på den store scene direkte efter åbningsceremonien.

Præsentationen kom omkring Lemvig Vands mål om at blive CO2 klimaneutrale i 2025, og de tiltag der skal lede forsyningen derhen. Derudover var der et særligt fokus på Lemvig Vands 100 procent kloaksepareret område i Lemvig Kommune, der er med til at håndtere de øgede regnmængder.

Også satellit-data med reflektorer, der måler og identificerer mulige steder, hvor vandrør er knækket grundet jordforskydning, blev præsenteret. Det samme blev genbrugsprodukter fra plastgenbrugsvirksomheden, Plastix, der er medlem af Klimatorium.

 

da_DK