19. august 2022

Børnenes klimamøde 2022

Optagelse fra dagen kan genses her > 

Børnenes Klimamøde er Klimatoriums tilbagevendende, digitale klima-event for grundskolens mellemtrin. Men det er også et engagerende og praksisnært undervisningsforløb om klimaforandringer, klimaløsninger og innovation. Hele vejen igennem er elev-inddragelse og samskabelse i højsædet. 

En fest for klimaløsninger 

Den 19. august 2022 inviterer Klimatorium til en digital klimafest, når Børnenes Klimamøde går i luften fra 8.30-13.00. Sofie Østergaard er vært for en tempofyldt dag med fokus på klima og gode ideer. Her får eleverne blandt andet testet deres viden i den store live-quiz om klima og klimaløsninger. Klimaformidler Nina Bendixen gør os alle klogere på klima og klimaforandringer, og vi sætter tempoet i vejret med musik fra scenen. Og så præsenterer vi de mange spændende klimaløsninger, som elever fra hele landet har udviklet, og uddeler priser til de allerbedste ideer. Sammen skaber vi Børnenes Klimamøde 2022! 

blank

Fra klima-angst til klimahandling

Undervisningsforløb om klima, klimaløsninger og innovation

Samskabelse og elev-inddragelse er i højsædet i Klimatoriums undervisningsforløb om klimaforandringer, klimaløsninger og innovation. I forløbet fortælles der i børnehøjde om klimaudfordringen, og vi har et stort fokus på løsninger og muligheder for handling.  

Eleverne arbejder under overskriften: Fra klimaangst til klimahandling med klimaforandringer, klimaløsninger og innovation. I forløbet, der er delt op i tre moduler, lægger vi op til masser af bevægelse, gruppearbejde og ikke mindst samskabelse. 

Maja præsenterer

Undervisningsforløbet

 

Børnenes klimamøde

Sådan spiller event og forløb sammen 

Børnenes Klimamøde og undervisningsforløbet Fra klimaangst til klimahandling kan tilsammen ses som en tretrins-raket.  

Her bliver eleverne først præsenteret for ny viden, som de skal arbejde med gennem de stillede opgaver. Dernæst skal de sammen udvikle deres egne løsninger ud fra den viden, de har tilegnet sig, og til sidst samler vi alle elevernes løsninger til finalen på Børnenes Klimamøde. De bedste ideer lander i sidste ende på klimaministerens skrivebord!  

blank

Hent undervisningsmaterialet

Webinar om undervisningsforløbet

blank
blank
blank

VÆRTERNE 2022

VÆRTERNE 2022:

blank
blank
blank

Støttende Partnere:

da_DK