92 elever fra Lemvig Gymnasium deltog tirsdag i en såkaldt Klimahackathon på Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter.

Konkret skulle eleverne løse en stribe forskellige klimaudfordringer.

”De unge elever fik stillet en stribe udfordringer, som de skulle løse. Dagens formål er, at få dem til at arbejde aktivt med klimaudfordringer indenfor Cirkulær Økonomi, Klimatilpasning og Energi,” siger projektleder Sarah Lund fra Klimatorium.

 

 

 

Film og gave

Eleverne tog udgangspunkt i Klimahackathon Kick-off som blev afholdt tidligere på året, online, i bedste Corona-stil. Med udgangspunkt i, hvad de lærte under dette kick-off, så de på, hvordan deres by ser ud i 2050 og forestillede sig hvilke klimatiltag, der er blevet foretaget. Dette sammenfattes i korte videoer og alle indkomne forslag er tilgængelige på Klimatoriums Youtube kanal, hvorfra de evalueres og mangfoldiggøres. De 3 bedste videoer bliver senere kåret som vindere og modtager gavekort til Lemvig Biograf.

Klimahacathon er en gave til Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, fra Kystdirektoratet, Region Midtjylland, VIA og Niras i forbindelse med indvielsen af Klimatorium.

Erfaringerne fra Klimatacahon vil blive opsamlet og eventuelt udbredt til et undervisningsforløb for alle gymnasier i hele landet.

For nylig afholdte Klimatorium også børnenes klimamøde. Der deltog 5.000 børn fra 4. og 5. klasser fra hele landet.

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank