Ny teknologi gør besøg på Klimatorium til en spændende oplevelse

Billedtekst: Direktør Kian Floor Ulriksen fra robot-firmaet Yodaway er i godt selskab med ”Miss Q”, der skal fortælle og vise vej for Klimatoriums gæster.

På Klimatorium, Danmarks internationale klimacenter, gør vi hele tiden nye erfaringer. Vi ved, at den bedste oplevelse ved et besøg er at blive guidet rundt. Det er hidtil blevet til over 500 rundvisninger. Nu gør vi også individuelle besøg – uden guide – til en god og informativ oplevelse.

 Robotter gør det endnu mere attraktivt og spændende at besøge Klimatorium, siger direktør Lars Nørgård Holmegaard.

Robotterne

To menneskelignende robotter fortæller om aktiviteter og Klimatoriums klima-historie. Ved ankomst bliver du budt velkommen af den ene robot, hvor du først vælger sprog – dansk, engelsk eller tysk.

Så får du en introduktion til turen rundt på Klimatorium. Med din mobil og QR-koder henter du lydfiler, der fortæller om de enkelte udstillinger.

Miss Q

Den anden robot har allerede fået navn – ”Miss Q”. ”Damen” fortæller gæsterne om det lidt svært forståelige begreb ”Quadruple Helix”. Hun gør det til en leg at lære samarbejdsmodellen med tale og dans. Hun viser også gæsterne vej til toilettet og til Klimatoriums café.

Mange turister er desværre gået forgæves. Det gør vi nu noget ved. Gæster kan fordybe sig i alle de enkelte udstillinger, og så vil et besøg strække sig over flere timer. Men gæster kan også vælge til og fra og selv bestemme længden og omfanget af besøget, siger Lars Nørgård Holmegaard.

Gratis

Fra og med påske og resten af sommeren holder Klimatorium åbent alle ugens syv dage mellem kl. 10.00 – 15.00. ”Robotbesøg” er gratis.

Det er fortsat muligt at få guidede ture. Her er prisen 50 kroner pr. person, og der skal være minimum 10 på et hold. Man tilmelder sig via hjemmesiden. Førskole- og skoleklasser får guidede rundvisninger gratis.

Læs mere om besøget her

blank

 

 

da_DK