Klimaet er på dagsordenen når politikere, børn, virksomheder, embedsmænd, forskere og hr og fru Danmark mødes til årets klimamøde i Lemvig til august.

De sidste tre år har over end 20.000 personer deltaget i de mange debatter, oplæg og idéudveksling.
Cirka 6.500 personer har de sidste tre år deltaget i årets klimamøde i Lemvig – og 15.000 børn i børneklimamødet. Slutspurten er nu sat ind til årets klimamøde, der finder sted den 17., 18. og 19. august.

Børnenes klimamøde den 19. august har allerede tusindvis af tilmeldte fra skoler fra hele landet. Og børnene har været i gang med at arbejde med klimaløsninger. Klimatopmødets tema er “Jorden i balance”, hvor man gratis kan møde op på Klimatorium – Danmarks Internationale Klimacenter – i Lemvig og blive klogere via oplæg og debatter den 17. august. Det politiske topmøde finder sted den 18. august.
Som det nye er også stablet et internationalt ungdomsklimamøde på benene – Youth Climate Confrence – , hvor der vil være online deltagelse fra New Zealand og flere andre steder i verden.

“Inflation, krig og pandemien har naturligvis fyldt meget i Danmark og ude i verden, men klimaudfordringerne optager stadig rigtigt, rigtigt mange mennesker. Det vidner interessen og deltagelsen ved klimamødet om,” siger formand Jørgen Nørby fra Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter.

Jørgen Nørby peger på, at vi går ind i en politisk sæson, hvor flere og flere taler om folketingsvalg og hvor vigtigheden af at holde fokus på klimaudfordringerne er altafgørende.

Grønne ideer er vejen frem

Klimamødet – herunder børneklimamødet – har fået stor bevågenhed blandt andet fordi, der tales om at finde løsninger og man ikke kun graver sig ned i problemerne.

“Igen i år vil blive kåret de bedste klimaløsninger, som skoler fra hele landet kommer med. Det er opløftende at se, hvilken kæmpe idérigdom og viljeblank de unge mennesker har til at løse klimaudfordringerne,” siger direktør Lars Holmegaard fra Klimatorium.

 

 

 

Klimaminister Dan Jørgensen sendte sidste år en hilsen til de mange tusinde børn og roste også den store iderigdom.

Værterne bag Det Nationale Klimatopmøde er Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter, Region Midtjylland og Lemvig Kommune. Støttende partnere er blandt andet DNNK, CLEAN og State of Green.

Deltagelse er gratis, men kræver dog tilmeldelse via linker HER

Læs alt om Det Nationale Klimatopmøde – alle dagene – HER

da_DK