Aalborg Universitet sender hvert år en gruppe klima-studerende til Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter, hvor de konkret besøger flere klimaløsninger som højvandsmuren, Le Mur, i Lemvig og satellit reflektorer og sætningerne i Thyborøn. Øget samarbejde mellem Aalborg Universitet og Klimatorium er på vej.

I denne uge besøger 14 studerende, der har valgt faget ”Klimaforandringer, tilpasning og byen” på Aalborg Universitet, Klimatorium i Lemvig. De studerende skal også se klimamuren, Le Mur, i Lemvig og besøger Thyborøn, hvor de skal se og høre om de store udfordringer byen stårblank overfor da landjorden synker, og hvordan man gennem løsningsorienteret samarbejde kan finde løsninger på mange klimaudfordringer.

Faget er en del af Ålborg Universitets ’Cities and Sustainability’ program. Hvert år vil de studerende på faget i Aalborg besøge Klimatorium som led i deres universitetsuddannelse.

”Samarbejdet med Klimatorium er helt fantastisk da det motiverer og inspirerer de studerende når de kommer væk fra universitetets lokaler. I Lemvig ser de helt konkrete klimaudfordringer og det bliver dermed meget lettere at forholde sig til det teoretiske.” siger Lektor Martin Lehmann fra Aalborg Universitet.

Han forklarer, at 2. del af faget ”Klimafordringer, tilpasning og byen” fokuserer på praktiske løsninger, hvorfor de vestjyske eksempler er oplagte at besøge.

 

Samarbejde om PHDer

I forvejen er der et tæt samarbejde mellem Nordjylland og Vestjylland.

PhD-studerende Jonas Falzarano Jessen og lektor Astrid Oberborbeck Andersen er teknoantropologer på Aalborg Universitet og skal i et forskningsprojekt sætte fokus på digitalisering i vandbranchen.

Forskningen er en del af AAU-projektet ”Smart Water Infrastructures (Swift)”, hvor de sammen med kryptografer og systemingeniører forsker i, hvordan nye digitale og intelligente teknologier kan bidrage til en mere social, miljømæssig og økonomisk bæredygtig vandbranche i praksis.

PhD-studerende Jonas Falzarano Jessen har siddet på Klimatorium i Lemvig siden 1. august 2021. Aalborg Universitet overvejer nu at placere endnu en phd-studerende på Klimatorium.

 

Læs mere her: https://klimatorium.dk/forskning-om-digitalisering-i-vandbranchen/

 

 

da_DK