Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, har fået endnu et nyt medlem. 

– Erhvervsfyrtårnet med fokus på vandteknologi skaber nye jobs og projekter.

Virksomheden Phønix Tag Energi A/S, der leverer tagløsninger med fokus på vedvarende energi, klimatilpasning og energibesparelser, er nyt medlem af Klimatorium.

Virksomheden glæder sig over at være blevet en del af foreningen.

”Vi ser frem til at samarbejde med Klimatorium og de tilknyttede virksomheder og institutioner i medlemsskabet. Vi har udstillet vores patenterede solcelleteknologi på taget af Klimatorium, og vi arbejder indenfor alle aspekter af vedvarende solcelleteknologi og lagring. ” siger direktør Kim Slavensky fra Phønix Tag.

Virksomheden er specialiseret i solcelleteknologi i forbindelse med byggeri. Virksomheden har udviklet et unikt produkt til placering af solceller på tagene, der ikke kræver gennembrydning af taget og de ligger parallelt med det næsten flade tag, så solcellerne ikke generer det arkitektoniske udtryk af bygningerne.

Erhvervsfyrtårn med fokus på vandteknologi

Hos Klimatorium byder direktør Lars Holmegaard Phønix Tag velkommen og glæder sig over de mange forskellige virksomheder, der er medlemmer.

”Vi har store og små – og vidt forskellige brancher med – fælles for alle er, at de vil den grønne omstilling i fællesskab,” siger direktøren.

Blandt de øvrige medlemmer tæller eksempelvis Jysk Energi, Niras, NCC, GEOS, Plastix, Kynde & Toft og Geopartner.

I selve Klimatorium-bygningen, der i 2020 fik prisen som årets erhvervsbyggeri, er heftig aktivitet med et hav af skoleklassebesøg ved klimaudstillingen. Udover Lemvig Vands medarbejdere, sidder også 9 medarbejdere fra Jordforureningsafdelingen ved Region Midtjylland og snart kommer også en virksomhedskonsulent fra Erhvervshus Midtjylland to dage om ugen.

Kernen i Klimatorium er at vende klimaudfordringer til klimaløsninger, jobskabelse, vækst, eksport og formidling i øjenhøjde.

Medlemmer

Medlemskab

Har du nogensinde set en plastikflaske flyde i vandet? Eller fundet et gammelt stykke fiskenet på stranden? Plastik i havet er et kæmpe problem – ikke kun for dyr og fisk, men også for os mennesker. Hver dag skyller der plastaffald op langs kysterne ved Nordsøen. Noget af det kommer fra både og fiskeri, noget bliver blæst ud i naturen fra skraldespande, og noget ender i åer og søer og flyder hele vejen ud i havet. Det kalder vi makroplast – store stykker plast, som man kan se med det blotte øje. I Klimatorium arbejder vi sammen med partnere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig om at finde løsninger på plastproblemet. Vi vil nemlig gerne passe på havet – og sørge for, at vores strande og vandløb ikke fyldes med affald. Men hvordan fjerner man plast i naturen? Og hvordan kan vi sørge for, at det slet ikke ender der i første omgang? Det skal vi tale mere om nu – og bagefter viser vi jer rundt i Klimatorium, hvor I kan opleve, hvordan vi arbejder med at passe på naturen og finde smarte løsninger på klimaproblemer. blank